PRVI KRUZER 'Viking Star' otvorio sezonu u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dusko Marusic/PIXSELL
Kruzer "Viking Star" u vlasništvu norveške kompanije "Viking Ocean Cruises" u nedjelju je stigao u Luku Gruž te tako označio početak kruzing sezone.

Najave za predstojeću turističku sezonu su dobre, a Viking Star s oko tisuću putnika je uvod u brojne kruzere koji će tek doći, iako će ih biti manje nego prethodnih godina. Podsjećamo, broj gostiju s kruzera koji mogu posjetiti grad ograničen je kao i raspored dolazaka. 

Gradonačelnik Franković je najavio kako je nužno osigurati opitmalan broj gostiju što prema njegovom mišljenju ne bi trebalo biti više od četiri tisuće ljudi u jednom trenutku unutar povijesne jezgre.

"Tako možemo našim gostima pružiti najbolji moguć doživljaj putovanja i uživanja u ljepotama i svekolikoj ponudi Dubrovnika. Uvjeren sam da se taj cilj može postići boljim planiranjem i disperzijom termina dolazaka brodova za što je nužno zajedničko djelovanje", govorio je Franković koji je s Lučkom upravom Dubrovnik održao niz sastanaka kao i s čelnicima udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) i visokim predstavnicima vodećih svjetskih društava za kružna putovanja.

Popularni Članci