RADI SE PUNOM PAROM Provjerili smo hoće li se radovi na studentskom domu završiti u roku (FOTO)

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Goran Mratinović
Radi se punom parom na kapitalnom projektu studentskog doma u Peytonu.

Dubrovnik bi napokon mogao zaslužiti titulu 'studentskog grada'. Voditelj projektnog tima Marko Potrebica kazao je za Dubrovački dnevnik kako radovi idu po planu.

"Trenutno se završava prizemlje i vjerujemo da ćemo grube građevisnke radove, ako nas posluži vrijeme, završiti krajem petog ili početkom šestog mjeseca čime će studentski dom dobiti svoj konačni oblik. Nakon toga idu završni obrtnički radovi," kazao je Potrebica i dodao da se rade prostori gdje će se nalaziti restoran, kuhinja, recepcija, glavni komunikacijski kanali.

Krajem desetog ili početkom jedanaestog mjeseca radovi bi trebali biti gotovi, tvrdi Potrebicem, a opremanje ide kroz novi natječaj.

"Sad smo u fazi pripreme dokumentacije za raspisivanje javnog natječaja pa onda ne možemo govoriti o rokovima, ali mislim da će biti krajem ove ili početkom iduće godine," azključio je Potrebica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 200 milijuna kuna, bespovratna sredstva iznose preko 150 milijuna kuna što znači kako je preko 75 posto ukupnog iznosa osigurano iz EU fondova. Studentski dom moći će primiti 503 studenta, od čega 290 studenata nepovoljnog socio-ekonomskog položaja te pet studenata s invaliditetom.

S obzirom da se ovaj projekt financira iz bespovratnih sredstava europskih fondova, i nužno je ispoštovati rokove, radovi se uz dozvolu Grada mogu obavljati i tijekom ljetnih mjeseci.

Popularni Članci