RADOVI NA BATALI PRI KRAJU Postavljene nove cijevi, radilo se noću, posađen drvored (FOTO/VIDEO)

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Goran Mratinović
Radovi Vodovoda Dubrovnik na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda su pri kraju.

Radovi će završiti ovaj tjedan, ako ne bude kiše, potvrdio je za Dubrovački dnevnik direktor Vodovoda Lukša Matušić.

"Ovaj tjedan predvidjeli smo asfaltiranje, tako da će se radovi završiti do početka četvrtog mjeseca, kako smo i planirali," kazao je Matušić te objasnio kako se mijenjala stara PVC cijev.

"Samo prošle godine stara cijev pukla je u dva navrata, a jedno pucanje je bilo u samom srcu sezone što je bila katastrofa, velike količine vode na prometnici, kaos u tom dijelu grada  je bio. Sada smo dobili sigurnost u vodoospkrbi za narednih 20, 30 godina i povećali smo profil cijevi," objašnjava Matušić koji je kazao kako su ostali u okviru budžeta koji je iznosio 600 tisuća kuna. Veliki dio radova izvodio se u noćnim satima, tvrdi Matušić, kako bi što manje ometali promet i život u tom dijelu grada.

Osim toga, posađen je i drvored. Taj posao odradio je Vrtlar, u dogovoru s Gradom, kazao je Matušić, a radi se o hibiskusu.

"Na samoj traci smo imali drvo ispred slastičarne koje smo zaobišli kako bi ga sačuvali, a posebice jer je sve manje stabala u gradu, cijev smo zaobišli sa koljenima," zaključio je Matušić.

Popularni Članci