RATNA TEMATIKA Pogledajte nove grafite u Lapadu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, Goran Mratinović
Sinoć je počelo ocrtavanje zida lapadskog stadiona.

Grad Dubrovnik nedavno je počeo s uređivanje sportskih objekata pa tako osim nekih značajnijih zahvata krenulo se sa šminkanjem postojeće infrastrukture. Jedna od novosti je i odluka da se zid lijevo i desno od ulaza na stadion Lapad ukrasi u dogovoru s grafiterima na zadanu temu. Tako je sinoć skupina mladića krenula s ocrtavanjem grafita ratne tematike pa su jutros osvanule dvije slike koje prikazuju vizuru povijesne jezre u ratnom razaranju.

Naime, motiv grafita je fotografija Dubrovnika u plamenu tijekom najgoreg napada u Domovinskom ratu, 6. prosinca 1991. Fotografija "Grad u plamenu" je dan kad je Dubrovnik najviše gorio i krvario, kad je na gradskim ulicama bilo najviše poginulih civila i branitelja.

Zanimljivo je kako su autori grafita mladići uglavnom rođeni nakon rata pa se postavlja pitanje kako je uopće moguće da im je takva ideja pala na pamet te što su htjeli postići u 2018. godini sa slikom koja sve one koji su proživjeli rat u Gradu, za razliku od tih mladića, bode u srce i dušu.

Ostalo je još prostora na zidovima stoga se pretpostavlja kako će i preostali dio biti na istu temu.

Popularni Članci