Restoran Teatar otkazao menzu zbog preniske cijene obroka, raspisuje se novi poziv

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Restoran 'Teatar' više neće biti studentska menza, doznaje Dubrovački dnevnik, a informaciju je za naš portal potvrdio ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica. O ovom ishodu se već dulje vrijeme spekulira, no sada je i potvrđen, a razlog je preniska cijena obroka, što i ne iznenađuje. Naime, po cijeni od sedam odnosno 23,10 kuna, uz sva poskupljenja, teško je napraviti kvalitetan obrok. 

"Gospar Nikša Končić je obavijestio nadležno Ministarstvo, koje je dalje obavijestilo nas, kako neće potpisati ugovor za novu akdemsku godinu te kako više nije u mogućnosti pružati uslugu studentske prehrane, a kao razlog su naveli, što mi je poslije i gospar Končić potvrdio, niska cijena studentskog obroka koja iznosi 23,10 kuna s PDV-om od čega student plaća sedam kuna. S obzirom na poskupljenja prehrambenih proizvoda koja su se dogodila na tržištu i teškog pronalaska radne snage, on je bio prisiljen otkazati uslugu," kaže Potrebica koji dodaje kako se problem paralelno dogodio u četiri hrvatska grada, a Ministarstvo je izvijestilo kako nemaju mogućnost ugovaranja usluge studentske prehrane te kako je potrebno raspisati novi natječaj. 

Iako je organiziranje studentske prehrane u nadležnosti Ministarstva, Potrebica kaže kako je Studentski centar spreman pružiti svu svoju pomoć te kako je osobno kontaktirao nekoliko ugostiteljskih objekata na području Dubrovnika no za pružanje takve vrste usluge nisu zainteresirani. 

"Nažalost, od svih sam dobio odgovor kako je cijena preniska, a u hotelu Gruž je kapacitet maksimalno popunjen, no bez obzira na to, također su izvijestili kako im je cijena niska. Primjerice, umirovljenički meni je 25 kuna, a studentski nešto niži i od toga," kazao je Potrebica. 

Prema njegovim riječima, danas je iz Ministarstva obaviješten kako mu je poslan dopis s molbom za raspisivanje novog natječaja, a vjeruje kako će on biti objavljen već sutra na mrežnim stranicama. 

"Ovom prilikom koristim priliku da i ovim putem pozovem ugostitelje koji žele sljedeću godinu dana pružati uslugu studentske prehrane do izgradnje Studentskog doma, da se jave jer smo mi sada ušli u jedan ozbiljan problem zbog niske cijene studentske prehrane, a  vjerojatno i dobre turističke sezone u Gradu. Nemamo zainteresiranih privatnih davatelja usluga, ne samo u Dubrovniku nego i drugim krajevima Hrvatske, što je pokazatelj da je cijena obroka preniska," izjavio je Potrebica dodavši kako će zajedno s resornim Ministarstvom probati iznaći rješenje kako studenti ove godine ne bi ostali bez studentske prehrane. 

Popularni Članci