SASTALA SE UDRUGA BRANITELJA Elezović i Mihočević podnijeli ostavke u Izvršnom odboru, Mujan izvijestio o projektima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Godišnja izvještajno-izborna skupština Udruge branitelja Dubrovnika održana je danas u dvorani Ivana Pavla II. Tom prilikom su predstavljena izvješća o radu predsjednika Udruge, predsjednika Nadzornog odbora i predsjednika Suda časti, a razriješeni su stari i imenovani novi članovi Izvršnog odbora.

Naime, Braco Elezović i Petar Mišo Mihočević su podnijeli ostavke u Izvršnom odboru, a na njihova mjesta su imenovani Branimir Petrak i Drago Maškarić.

„Ovo je treća godina kako smo aktivni. Dogodine imamo veliku skupštinu. Puno toga smo napravili. Konstantno radimo s braniteljima, upućujemo ih i pomažemo koliko možemo. Radimo to dosta samozatajno, javnost o tome ne zna puno jer držimo do toga kako ljudi moraju imati svoju diskreciju i štitimo njihovu privatnost, posebno kad je riječ o problemima privatne prirode. Radimo na dosta projekata, a neke smo već izvršili. Dosad smo obnovili određeni broj spomenika i ove godine smo obnovili spomenik na Bosanci kako bi izgledao primjereno, a sada slijedi Strinčjera. Surađivali smo organiziranju obilježavanja vojno-redarstvene operacije oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske. To je izuzetno dobro primljeno od strane Grada,“ izjavio je za Dubrovački dnevnik predsjednik Udruge Marko Mišo Mujan koji se posebno osvrnuo na pitanje spomenika na Pilama koji traje dulji niz godina.

„Bili smo prvi koji su to inicirali, a ta inicijativa još traje. S nama su se u međuvremenu i ostale udruge usuglasile s obzirom na to kako se ne radi o nikakvom spomeniku. To je jedno obilježje prolaznosti. Nama treba da dubrovački branitelji imaju pravi spomenik u Dubrovniku i da on bude od primjerenog materijala. Toga se držimo, bez obzira hoće li biti na tom mjestu ili ne,“ izjavio je.

Kako kaže, suradnje između Udruge i Grada je pozitivna.

„Što se tiče Grada, suradnja nikad nije bila bolja. To je zaista na razini, a primjer je obilježavanje 25. Godišnjice oslobađanja juga Hrvatske koje je upriličeno u Gružu. Braniteljice u Zadru su nakon tog događaja rekle – da je nama takvo nešto. Sličan događaj je naposljetku organiziran i u Zadru. Mi smo bili prvi koji smo to na jedan drugačiji način organizirali,“ kazao je Mujan.

Popularni Članci