Upravno vijeće Lokruma idući tjedan predlaže novog ravnatelja; evo tko se još prijavio

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
Idućeg tjedna bit će jasnije tko bi trebao biti novi ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum, ukoliko istoga prihvate i gradski vijećnici. Naime, prijave kandidata na ponovljeni natječaj otvorene su na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća.

Predsjednik Upravnog vijeće JU Rezervat Lokrum Zoran Obradović za Dubrovački dnevnik potvrdio je kako se Vijeće jučer sastalo te da će ovih dana ocijeniti zaprimljene programe, a idući tjedan poslati prijedlog imenovanja Gradskom vijeću. Obradović nije želio precizirati tko su točno prijavljeni kandidati, no neslužbeno saznajemo kako se njih šest prijavilo na natječaj.

Važno je istaknuti i kako je na ovaj novi natječaj zaprimljena i jedna prijava više. Radi se o ravnatelju JU za zaštitu prirode Dubrovačko-neretvanske županije Ivici Grilecu.

Također, ponovo su zaprimljene prijave ravnatelja Doma Marina Držića Nikše Matića, poduzetnika Mislava Bilića, profesorice fizike Marlene Čukteraš, turističkog djelatnika Igora Bulića i voditeljice poslovanja hotela Petka i hostela Sol Laure Zoranić.

Podsjetimo, sredinom veljače zbog tehničkih razloga poništen je natječaj za ravnatelja ove ustanove, objavljen nakon što je dotadašnji ravnatelj Rezervata Lokrum Mario Tevšić zatražio sporazumni razlaz, a kao v.d. ravnatelja imenovana je Marija Crnčević.

Inače, jučer na sjednici Upravnog vijeća došlo je do preslagivanja članova te su maknuti DDS-ov Pero Vićan i njegov stranački kolega Mario Wokaunn, a zamijenili su ih HDZ-ovac Andrej Drobac i Nikolina Korać bliska Mostu. U nekim neslužbenim krugovima može se čuti kako je jedan od razloga raskida koalicije HDZ-DDS neslaganja oko imenovanja ravnatelja Lokruma.

Popularni Članci