SURADNJA TZ-A I POLICIJE 'Dubrovnik je jedna od najsigurnijih destinacija, a to nije nešto što se stvaralo jučer ili danas'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
"Siguran odmor" naziv je preventivno-edukativnog letka koji je osmišljen kao rezultat suradnje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Turističke zajednice grada Dubrovnika u sklopu čega su predstavljene mjere koje će građanima i turistima omogućiti sigurniju turističku sezonu.

Letak su predstavili načelnik Policijske uprave dubrovačko neretvanske, Ivan Pavličević, voditeljica Odjela za javni red i mir Adela Vranješ te direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević pojasnio je kako je letak samo jedna od aktivnosti koju policija provodi s ciljem što sigurnijeg boravka turista u Dubrovniku.

- To nije nešto što se stvaralo jučer, danas, sutra... Ponosni smo na dobre rezultate i postignuće da je Dubrovnik sigurna destinacija što su prepoznali svi u svijetu pa se nadam kako će se taj trend i nastaviti - kazao je načelnik Pavličević koji je naveo kako je broj krađa u padu kao i prekršaja javnog reda i mira, razbojništva, a posebno je naglasio kako je smanjen broj broj prometnih nesreća s teškim ozljedama i smrtnim ishodom.

Voditeljica odjela za javni red i mir Adela Vranješ istaknula je kako PU dubrovačko-neretanska svake godine, već u zimskim mjesecima, radi na pripremama za turističku sezonu. 

- Cilj policije je zajedničkim snagama građanima i turistima omogućiti sigurnost za vrijeme sezone što je u konačnici i prepoznato jer je Dubrovnik jedna od najsigurnijih turističkih destinacija. Aktivnosti koje provodimo su suradnja s hotelima, noćnim klubovima, koncesionarima plaža, zaštitarskim tvrtkama, ispekcijskim službama i svim onima gdje je velika koncentracija ljudi - kazala je Vranješ dodavši kako je danas započela s radom Prometna jedinica mladeži čiji cilj je upravljanje prometom.

Direktorica Turističke zadjednice Romana Vlašić naglasila je kako je sigurnosni indeks za turističku destinaciju iznimno važan te je dodala kako je Dubrovnik po tom pitanju jako visoko pozicioniran.

- Nadam se da ćemo i ostati na takvom nivou. Turizam u našem gradu je najznačajnija gospodarska grana i nužna je suradnja svih čimbenika koji sudjeluju u životu grada posebno u kontekstu sigurnosti i upozorenja - kazala je Vlašić te dodala kako policija ima problema s manjkom radne snage te je predložila pomoć TZ-a na ključnim područjima.

IB

Popularni Članci