NADOGRADNJA POSLOVNE ZGRADE Dubrovački pravosudni djelatnici uskoro će imati bolje uvjete za rad

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanske županije danas su potpisali Sporazuma o sufinanciranju radova za nadogradnju poslovne zgrade u Dubrovniku, za potrebe smještaja pravosudnih tijela.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pojasnio je kako su u poslovnoj zgradi Županijskog suda u Dubrovniku smještena skoro sva pravosudna tijela vezana za područje Županije te prema njegovom mišljenju tu im je malo tijesno.

- Prošle godine kada sam bio u obilasku obišli smo cijelu zgradu da provjerimo možemo li što preurediti. Tada smo došli na ideju kako bi nadogradnja kata bila dobra ideja i tako bi sva pravosudna tijela potpuno stala u ovu zgradu i s prostorom bi bili adekvatno riješeni – kazao je ministar naglasivši kako je to važno i zbog reformi koje donose promjene pa će Općinski i Prekršajni sud biti spojeni, a Dubrovniku se vraća status Trgovačkog suda.

- Nadogradnjom kata koji bi trebao imati 750 kvadrata na istom mjestu tu će biti  Općinski, Prekršajni i Županijski sud kao i nadležna državna odvjetništva. To je jedan od zahvata koji nam je iznimno važan da bi naši pravosudni djelatnici imati bolje uvjete za rad – rekao je ministar zahvalivši se županu i gradonačelniku koji su pomogli u projektu vrijednom oko sedam milijuna kuna. Ministar je dodao kako radove planiraju završiti kroz dvije godine.

Gradonačelnik Franković naznačio je kako je od posebne važnosti za Dubrovnik bio povratak Trgovačkog suda.

- Zbog svega toga potreban je dodatni prostor i Grad Dubrovnik je iznašao mogućnost da se u narednom periodu osiguraju adekvatna sredstva sukladno predloženom sporazumu od 30 posto ukupnog iznosa koji je sedam milijuna kuna – kazao je Franković.

Župan Nikola Dobroslavić dodao je kako je sudstvu iznimno važno imati kvalitetne uvjete za rad.

- To je posebno važno zbog funkcioniranja našeg društva i zbog toga čestitam ministru koji je odlučio uvrstiti Dubrovnik među prve investicije ovakve vrste, a drago mi je da smo mi kao Županija pomogli koliko smo mogli – zaključio je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci