SPREMNI U SEZONI! Održana vatrogasna vježba i blagoslovljena vatrogasna postrojba DVD Montokuc (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vatrogasna vježba Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Montokuc“ Javne ustanove nacionalni park Mljet održana je danas. 

Reaktivirano vatrogasno društvo ima 40 operativnih vatrogasaca osposobljenih i opremljenih prvenstveno za interventno gašenje šumskih požara, što godinama i dokazuju, prvenstveno kroz uspješno gašenje požara na području nacionalnog parka Mljet.

Jedna od takvih intervencija bilo je noćno gašenje šumskog požara kod mjesta Ropa, izvan granica NP Mljet u kolovozu 2017. godine. Tada je zajedno sa komunalnim društvima, stanovništvom i JVP Mljet požar zaustavljan u ranim jutarnjim satima i tako praktički sačuvan Mljet. Za taj pothvat su vatrogasci JUNP Mljet uz ostale komunalne službe i JVP primili zahvalnicu Općine Mljet za poseban doprinos u protupožarnoj zaštiti otoka Mljeta.

Velečasni don Stipo Zadro blagoslovio je postrojbu, kao i novu višenamjensku vatrogasnu cisternu koju je Općina Mljet predala na čuvanje i korištenje DVD-u Montokuc. Općina je navedeno vozilo dobila iz Robnih rezervi na trajno korištenje u srpnju ove godine.

Ovoj uspješnoj vatrogasnoj vježbi prisustvovao je i načelnik Općine Mljet Đivo Market. Ovom prilikom između njega i ravnatelja JUNP Mljet Ivana Sršena je dogovorena i nabavka četiri kompleta za pružanje hitne medicinske pomoći, po dva za DVD Montokuc i JVP Mljet. Kompleti su posebno prilagođeni za pružanje prve medicinske pomoći u požaru, a čak 56 pripadnika hitnih službi otoka Mljeta je uspješno završilo navedenu obuku u lipnju ove godine.

Zapovjednik postrojbe Darko Vojvoda kao i predsjednik Društva Slobodan Dovijanić bili su zadovoljni provedenom vježbom, stanjem tehničke opreme ali i visokom motiviranosti vatrogasaca.

Popularni Članci