Stanovnici Pila zabrinuti zbog zatvaranja kvartovske butige: 'Grad nam mora pomoći!'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Sve su glasnija šuškanja kako se Konzum na Pilama zatvara.

Udruženi razočarani stanovnici Pila, Donjeg Konala i Boninova ogorčeni su zbog saznanjan kako se jedna od rijetkih butiga koja im je blizu zatvara. Naime, društvenim mrežama se proširio glas kako umjesto Konzuma dolazi inače u Dubrovniku poznati lanac suvenira, modnih dodataka i robnih marki. Zbog svega toga stanovnici su zabrinuti jer će u svakodnevnu opskrbu namirnica i kućanskih potrepština morati odlaziti Gruž koji im je poslije Pila najbliži dio grada.

- Mislim da gradska vlast ne može dozvoliti da nam se to dogodi jer kako ćemo ljeti vući spenzu u nakrcanim autobusima. Mnogi stanovnici Pila su stariji ljudi i ne mogu odlaziti tako daleko. Očajni smo i planiramo poći kod gradonačelnika", kazala je jedna od stanovnica Pila koja je kontaktirala gradskog vijećnika Dubrovačke stranke Željka Raguža za pomoć.

On je za Dubrovački dnevnik potvrdio kako je i do njega došla ta informacija o zatvaranju Konzuma na Pilama te je naglasio kako će učiniti sve da pomogne stanovnicima.

- Taj dio grada će ostati bez kvalitetne opskrbe i na idućoj sjednici Gradskog vijeća uputit ćemo gradonačelniku pitanje je li moguće pronaći slobodan prostor na području Pila i u natječaj staviti namjenu otvaranje trgovine da se pomogne građanima - kazao je Željko Raguž.

Inače, na Pilama je nedavno, nakon deset godina poslovanja, zatvoren i DM što je također izazvalo negodovanje Dubrovčana jer je to za njih bio još jedan gubitak korisnog sadržaja, posebno za one koji žive u povijesnoj jezgri te su tu obavljali svakodnevnu kupnju. Umjesto DM-a, do početka turističke sezone, očekuje se otvaranje luksuzne trgovine s dijamantima i restorana.

Popularni Članci