SLAVNI DAVID MITCHELL ODUŠEVLJEN DUBROVNIKOM Ekranizaciju njegova romana ostvarili Halle Berry, Hugh Grant i Tom Hanks, a večeras je bio u Lazaretima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , A.H.
Višestruko nagrađivani piscac David Mitchell večeras je razgovarao o odnosu književnosti i putovanja u Lazaretima.

David Mitchell, engleski pisac koji je svjetsku slavu stekao romanom 'Atlas oblaka' po kojem su sestre (ranije braća) Wachowski (autori filmskog serijala Matrix) u suradnji s Tomom Tykwerom režirali poznati film s Tomom Hanksom i Halle Berry u glavnim ulogama.

David Mitchell u Lazaretima je razgovarao s vrsnom poznavateljicom književnosti Miljenkom Buljević te s gostima o odnosu književnosti i putovanja.

"Književnost je vrsta putovanja, to je let, to je putovnica, to je način da se upozna društvo, a i više od toga, kroz književnost se može "uskočiti u tuđu kožu"," opisao je Mitchell.

Ovaj slavni pisac oduševljen je Gradom.

"Prekrasan je, ima stotine godina povijesti, da stotine pisaca dođe u Dubrovnik mogli bi napisati sto potpuno različitih knjiga," opisao je Dubrovnik kao književnu inspiraciju.

"Mislim da je u Hrvatskoj velika ljubav prema knjiga što obećava za ovu kulturu," kazao je Mitchell.

Poslao je i poruku mladim piscima i onima koji to žele biti.

"Samo pišite, sve što možete naučiti o pisanju naučit ćete kroz pisanje. prije nego što ostvarite savršenu knjigu koju ste zamislili morat ćete jako puno raditi i uložiti na tisuće sati," zaključio je.

Uvrštenje na New York Timesovu listu bestselera za romane The Bone Clocks (Koštani satovi) i Cloud Atlas (Atlas oblaka), višestruke nominacije za uži izbor za Man Booker Prize za romane Number9Dream, Atlas oblaka i Livada crnog labuda te ekranizacija romana Atlas oblaka (Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant u glavnim ulogama), donijeli su mu status jedne od najvećih književnih zvijezda današnjice.

Gostovanje je organizirano uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, The Pucić Palace, Deša Pro, CRVIK vinogradi & vinarija, Art radionica Lazareti, Pizzeria La Luna, Dubrovniknet, Dulist, Dubrovački dnevnik i Digital Video Studio Ogresta.

Popularni Članci