SUĐENJE KRISTIĆU I EKIPI Izmijenjena optužnica, na ročištu se ponovno nije pojavio svjedok R.M.

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Suđenje Ivici Sentiću, Igoru Žuveli, Anti Milojeviću i Maru Kristiću, po privatnoj tužbi Joza Ostojića, nastavljeno je danas na Općinskom sudu u Dubrovniku. Svi optuženici pojavili su se na Sudu gdje su se, podsjetimo, prethodno izjasnili kako se ne osjećaju krivima po pitanju slučaja prijetnji u Nogometnom savezu. 

Ročište je odgođeno za 5. veljače, a novost je kako je došlo do izmjene optužnog akta. Odvjetnik Ognjen Dabelić je u ime svih okrivljenika zatražio rok za pripremu obrane. 

"Sutkinja je teoretski, u smislu Zakona o kaznenom postupku, mogla odustati od izvođenja dokaza ispitivanja svjedoka, no nije nas mogla natjerati da se danas očitujemo o izmijenjenoj optužnici koja je dostavljena pismenim putem na Sud i predana u sudnici jer kada dođe do izmjena optužnog akta, onda stranke, s obzirom na to kako je mijenjan sam opis kaznenog djela, dakle radnje koja se optuženicima stavlja na teret, imaju pravo za određeni rok za pripremu obrane," izjavio je branitelj Mara Kristića, odvjetnik Dino Hadžiomerović. 

Prema informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, optužnica se mijenja jer Zakon više ne definira počinjenje kaznenog djela radnog prostora nego u grupi.

Na Sudu se ponovno nije pojavio svjedok R.M. Ostojić je na današnjem suđenju potvrdio kako ustraje na prijedlogu za ispitivanje svjedoka R.M. zbog kojeg će, ako se ponovno ne pojavi, biti izdan nalog za njegovo dovođenje od strane policije. Rečeno je i to kako ne postoji dokaz o tome je li dostava poziva svjedoku R.M. bila uredna. 

Zanimljivo je i to kako, prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, upravo ove godine nastupa zastara predmeta, s obzirom kako je to osma godina otkako se vodi navedeni spor. 

Podsjetimo, Sentiću, Žuveli i Milojeviću na teret se stavlja kako su počinili kazneno djelo prisile i kazneno djelo prijetnje u sklopu grupe, dok se Kristić tereti za poticanje kaznenog djela u Županijskom nogometnom savezu.

Prema optužnici, sporni se događaj dogodio 27. svibnja 2011. godine oko 12:15 sati u prostorima Sportske dvorane u Dubrovniku. U njoj stoji kako su Sentić, Milojević i Žuvela ušli u ured tadašnjeg tajnika Županijskog nogometnog saveza Ostojića dok je Kristić čuvao stražu. Nakon što je on navodno odbio napustiti ured, zaprijetili su mu. "Napusti prostoriju jer ovo je pitanje života i smrti. Već smo te upozoravali da napustiš Pera Vićana, ne trebaš nam ti, nego on. Znam gdje stanuješ, znam koga od obitelji imaš, ženu, dvije kćeri, jer ukoliko im se išta dogodi, sam si kriv jer smo te na vrijeme upozoravali," jedan je od citata navedenih u optužnom prijedlogu.

Popularni Članci