Susret gradonačelnika s autorima filma 'Glavu dole, ruke na leđa'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković susreo se s autorom dokumentarno-igranog filma ''Glavu dole, ruke na leđa'', Stipom Majićem i suradnicima Slavicom Šnur te bivšim logorašem Predragom Mišićem. Film, večer prije prikazan u kinu Visija, donosi potresna svjedočanstva branitelja Vukovara koji su nakon pada grada odvedeni u srpske logore.

Majić, i sam vukovarski branitelj s Trpinjske ceste, nakon "Srca Vukovara", dokumentarca o vukovarskoj bolnici, donosi ovu priču s rijetkim ili nikad viđenim arhivskim snimkama, igrane scene i izjave branitelja odvedenih u logore u Stajićevo i Sremsku Mitrovicu. Mnogi od njih proveli su u logorima gotovo 270 dana, a jedan od njih je i vukovarski branitelj i logoraš, Predrag Mišić Peđa, koji je i u razgovoru s dubrovačkim gradonačelnikom prenio svoja iskustva.

Gradonačelnik Franković govorio je i o ratnim stradanjima u Dubrovniku te ih upoznao s izložbom o Domovinskom ratu i obnovi Grada ''Dubrovnik grad s ožiljkom'', koja se za nekoliko dana otvara u zgradi UN-a u New Yorku.

Popularni Članci