SUSRET S BISKUPOM Kolinda Grabar Kitarović nakon razgovora dobila krunicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Tea Stjepović
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susrela se sa dubrovačkim biskupom msgr. Matom Uzinićem u Samostanu sv. Klare.

Razgovor je trajao nešto više od pola sata, te je bio zatvoren za javnost. Nakon susreta bilo je dopušteno samo fotografirati predsjednicu i biskupa. Na pitanje za komentar, predsjednica je samo odmahnula glavom i poručila novinarima da se vide kasnije, misleći na večeru od Kandelore. Prije odlaska, biskup Uzinić je predsjednici Grabar Kitarović u ruku dao krunicu. 

Osim biskupa Uzinića, s predsjednicom se susreo i nadbiskup katoličke Nadbiskupije u Chicagu i posebni uzvanik Feste sv. Vlaha, Blase Joseph Cupich.

On je bio nešto raspoloženiji za izjave te je medijima rekao kako je ovo njegov treći put da se susreće s hrvatskom predsjednicom.

'Drugi put smo se vidjeli u Washingtonu kada je predsjednica obilazila hrvatske iseljenike', kazao je nadbiskup Cupich dodavši da je došao u Dubrovnik s izrazito snažnim emocijama. Naime, njegov djed je rođen upravo 3. veljače, a zvao se, kao i njegov otac, Blase. 

Nadbiskup hrvatskih korijena još je i pohvalio baštinu Grada, te predivno vrijeme koje ih je dočekalo za Festu. 

Popularni Članci