SVAKA IM ČAST! Ovi ljudi su sinoć radili dok su drugi slavili

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Doček Nove godine za mnoge je večer opuštanja i slavlja no za neke je večer bila radna, a predaha nije bilo. Bilo da je riječ o ljudima koji imaju zadatak da doček prođe što sigurnije ili o onima koji su zaduženi za zabavu, bez njih nijedan doček vjerojatno ne bi bio pravi.

DJELATNICI BOLNICE I HITNE POMOĆI

Ne samo da je za njih novogodišnja noć radna, nego je vrlo često i poprilično turbulentna zbog pacijenata koji pristižu u bolnicu ili hitnu pomoć, bilo da je riječ o predoziranju alkoholom ili ozljedama što nisu rijetki slučajevi na dočeku.

POLICIJA

Jedni od najvrijednijih sinoć su svakako bili pripadnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Doček je prošao bez većih incidenata, a policije je bilo na svakom koraku koja je budno motrila kako ne bi došlo do nereda.

VATROGASCI

Uz bok policiji, tu su svakako i vatrogasci kojma je tijekom blagdana povećan broj intervencija. I oni su sinoć bili u pripravnosti kako ne bi došlo do narušavanja sigurnosti.

CRVENI KRIŽ

Ove godine na terenu je bilo ogroman broj djelatnika Crvenog križa koji su budno motrili doček u slučaju da nekome zatreba njihova pomoć.

DJELATNICI GRADSKIH KOMUNALNIH TVRTKI

Svake godine se nakon koncerta za doček na Stradunu mogu vidjeti plastične čaše, boce i brojni drugi predmeti. Kako bi sve bilo spremno za tradicionalni koncert u podne, u ranim jutarnjim satima su u pogonu djelatnici Čistoće. Osim njih, u novogodišnjoj noći punom parom rade Libertasovi vozači, redari i drugi djelatnici tvrtki pri Gradu Dubrovniku.

PLOV PUT, GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA, CENTAR 112

Djelatnici Plov puta, Gorske službe spašavanja i Centra 112 također su u novogodišnjoj noći dežurali kako bi brinuli o sigurnosti svih građana, ali i posjetitelja koji borave u Dubrovniku.

NOVINARI, FOTOREPORTERI, SNIMATELJI I OSTALI MEDIJSKI DJELATNICI

Iako mnogi posao medijskih djelatnika povezuju s glamurom i visokim zaradama, u stvarnosti je to posve drugačije. Kad drugi najviše slave, oni obično najviše rade kako bi javnost imala cjelovite i točne informacije.

UGOSTITELJI

Nisu zaduženi za sigurnost poput dežurnih službi ni informiranje poput medija, ali jesu za zabavu. Doček Nove godine za brojne je ugositelje jedan od najnapornijih dana u godini pa ih svakako vrijedi pohvaliti što ga stojećki podnose.

Dubrovački dnevnik svima njima čestita na uspješno odrađenoj novogodišnjoj noći!

Popularni Članci