Sve o novom vrtiću Palčica: dobit će još osam grupa, na ravnom krovu bit igralište, a gradi se novi pristupni put

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Investicija je ukupno vrijedna 11,436.116 kuna s PDV-om, a uključuje dogradnju dva kata na razini postojećih prvoga i drugog kata

U tijeku su radovi nadogradnje Dječjeg vrtića Palčica u Dubrovniku, što je, kako naglašava gradonačelnik Mato Franković, prva velika investicija u kapacitete predškolskog odgoja. Investicija je ukupno vrijedna 11,436.116 kuna s PDV-om, a uključuje dogradnju dva kata na razini postojećih prvoga i drugog kata, a na prohodnom ravnom krovu je predviđeno igralište. U sklopu investicije izvest će se i novi pristupni put s Ulice Iva Vojnovića s parkiralištem, kao i novo krajobrazno uređenje, piše Lokalni.hr.

Radovi su počeli u veljači ove godine, a njihov završetak očekuje se u prvom tromjesečju 2019. Vrtić Palčica dobit će osam novih odgojno-obrazovnih grupa, a sveukupni kapacitet novog vrtića popet će se na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih skupina, što je u skladu s državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Inače, ukupni kapacitet Dječjih vrtića Dubrovnik je oko 1900 djece. Ove su godine upisana sva djeca vrtićke dobi, a ostalo je neupisano 20-ak djece jasličkog uzrasta. Cijene smještaja djece u vrtićima kreću se od 0 do 550 kuna, ovisno o primanjima roditelja i socijalnom statusu obitelji. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je ovo prva velika investicija u kapacitete predškolskog odgoja.

– Cilj je postizanje svih pedagoških standarda, a za to je potrebna gradnja novih ili nadogradnja postojećih vrtića. Zato ćemo nastaviti i dalje sa sličnim projektima. Očekujemo novi vrtić u Mokošici i brojne druge projekte koji su predviđeni proračunom – najavio je gradonačelnik za Lokalni.hr. Intencija je porast broja djece u dubrovačkim vrtićima, a novim kapacitetima dobit će se na kvaliteti. 

Popularni Članci