'NEMJERLJIV DOPRINOS GRADU' Ovo su najbolji dubrovački sportaši u 2017. godini (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Judašica Ivana Šutalo i vaterpolist Luka Lončar proglašeni su najuspješnijim dubrovačkim sportašima u 2017. godini.

Svečanost proglašenja, u organizaciji Dubrovačkog saveza športova, održala se u Hotelu Valamar Lacroma gdje su dodijeljena priznanja brojnim uspješnim dubrovačkim sportašima i ekipama koji su u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate. Najbolja ženska ekipa su seniorke Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, a najuspješnija momčad je Vaterpolski klub Jug CO, dok je najuspješnijim trenerom proglašen trener VK Juga Vjekoslav Kobešćak. Nagradu za životno djelo dobio je predsjednik Šahovskog kluba Dubrovnik Bajro Sarić.

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović istaknuo je kako je godišnjak Saveza svake godine sve deblji i deblji.

- Mlađi naraštaji ostvaruju vrhunske rezultate i to nas posebno veseli. Najviše nas boli sportska infrastruktura, a mislim da s prvim koracima odabira studije koja će odrediti gdje smo, možemo krenuti s realizacijom pa u sljedećih četiri do pet godina možemo reći kako sportska infrastruktura prati i naše rezultate - kazao je Kapović. Gradonačelnik Mato Franković čestitao je sportašima i sportašicama koji su prošle godine ostvarili dobre rezultate, a posebno se osvrnuo na budućnost.

- Kada pogledamo jedni drugima u oči i razmislimo kakva nam je infrastruktura, uspoređujući je s uspjesima koje ostvaruju naši sportaši, možemo reći da smo jedinstven primjer u svijetu. Rijetko tko se može pohvaliti s ovakvim uspjesima na svjetskoj razini, ali ispred nas je veliki posao - kazao je Franković najavivši kako se u idućih četiri godine planira uložiti sto milijuna kuna u sportsku infrastrukturu.

- Mogao bih vam izreći brojna obećanja koja bi dijelom bila utemeljena, ali velikim dijelom samo ostala na riječima. Zbog toga radimo na strategiji sporta koja će nam pokazati kako možemo i moramo oplemeniti infrastrukturu, a da to ne radimo napamet jer to je posao stručnjaka koji su slične stvari napravili u brojnim hrvatskim gradovima. Dobit ćemo pravi smjer u kojem grad treba ići sa sportskom infrastrukturom, ali i odgovore na pitanja treba li nam Lapadski stadion na onoj lokaciji ili je možda bolje prenamijeniti je u nešto drugo - kazao je gradonačelnik te se osvrnuo se i na reviziju poslovanja dubrovačkih udruga.

- Određene sportske udruge uopće nisu bile registrirane kao udruge, a dobivale su sredstva i o tome treba javno govoriti jer se uvodi red u sve. To je način kojim ćemo prepoznati one koji rade i posluju uspješno uz izvrsne rezultate. Poštujemo i cijenimo sve, ali morat će se poštovati zakoni te zbog toga pozivam sve čelnike sportskih klubova da vode računa o tome da sve štima - kazao je Franković zahvalivši se dubrovačkim sportašima koji promiču grad diljem svijeta.

- Vaš doprinos našem gradu je nemjerljiv - istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Popularni Članci