TAKO JE TO BILO 80-TIH U Gradu je bilo 15 brijačnica i 16 fotografskih radnji, evo kako je tada Dubrovnik izgledao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot ,YouTube
U Facebook grupi 'Dubrovnik nekad' objavljen je popis sadržaja u Gradu iz 1982. godine. 

Na popisu se svakako izdvajaju brijačnice kojih je tada bilo 15, kao i fotografske radnje kojih je bilo 16. Prema popisu, u Gradu je još bilo i 17 prostora koji su bili elektro-mehaničke radionice, radionice za izradu ključeva, prostori u kojima su radili tapetari i staklorezači. U Gradu je bio i jedan klobučar, kao i 15 prostora koji su bili namijenjeni kožarima, postolarima i onima koji su izrađivali ručno rađene proizvode. Krojačkih radionica i butika je bilo 10, četiri pekare kolača, 18 prodavaonica tekstila, 10 butiga od crevaja i bursa. 

Zlatarni je tada bilo 14, a urarskih radnji šest. U zidinama su se nalazile kemijska čistionica te zubna ambulanta. 

U Gradu se još nalazilo 70 stambenih prostora, 106 stambenih i dva javna skladišta, kao i 28 skladišta vina. Administrativno-upravnih prostora je bilo 28, prostorija za društvo i druženje sedam, a u Gradu se nalazila i jedna tiskara, dok je agencija i infromativnih centara bilo pet. 

Prema priloženom popisu, u Gradu su bile tri banke odnosno mjenjačnice, tri kazališta odnosno kina, a galerija, muzeja i ateljena je bilo 12. 

Unutar zidina se nalazio i okružni zatvor, dom za društvenu zaštitu životinja kao i veterinarska stanica. U Gradu su još bile četiri škole i jedan hotel, dok je restorana, konoba i taverni bilo 26, a kafića, gostionica i snackova 27. Slastičarni i mjesta na kojima se mogao pojesti burek bilo je sedam. 

Cijeli popis pogledajte u nastavku. 

ddfgfnh

Popularni Članci