TAKO SE ODGAJAJU BUDUĆI NARAŠTAJI! Mali Gružani obišli grušku placu, podijeljene i slikovnice (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Djeca iz Dječjeg vrtića Gruž su sa svojim odgajateljicama posjetila tržnicu i ribarnicu u Gružu, a tom su im prilikom podijeljene slikovnice 'Šetnja tržnicom' i voće iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava od strane zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, gradskog pročelnika Điva Brčića i direktora Sanitata Dubrovnik Tomislava Tabaka.

Naime, Grad Dubrovnik i Sanitat uključili su se u provedbu projekta 'Vrtići i škole na tržnicama', Udruge hrvatskih tržnica koja je izdala ilustriranu slikovnicu i društvenu igru 'Šetnja tržnicom', autorice Marije Martinko, kako bi kod djece polaznika dubrovačkih vrtića, kroz edukaciju i igru, djelovali na stvaranje navika koje utječu na kvalitetu života i podučili ih o važnosti zdravog načina prehrane.


„Riječ je o interaktivnoj slikovnici kako bi se djeci približila zdrava prehrana. Odmah smo prepoznali tu inicijativu jer u današnje se vrijeme sve više djece nezdravo hrani, a bio je cilj i upoznati ih s proizvodima koji se prodaju na tržnici,“ izjavio je Tabak najavivši kako će i ostali vrtići biti uključeni u ovu inicijativu.


„Sve njih pozivamo da dođu na placu kako bi se upoznali s bakama koje prodavaju. Jedna recimo na placi prodava već 52 godine,“ dodao je.
Pročelnik Brčić je u ime Grada kazao kako pozdravljaju inicijativu Dječjih vrtića Dubrovnik i Sanitata.


„Kao i uvijek dosad, imamo odličnu suradnju s Dječjim vrtićima Dubrovnik. Svaka akcija koja se tiče obrazovanja, bilo predškolskog ili osnovnoškolskog, tiče se i odgojnog dijela,“ rekao je pročelnik.


U ovu je svrhu Sanitat nabavio 480 primjeraka slikovnice, koja u sebi sadrži i bojanku te edukativnu igru, a koje će u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik podijeliti predškolskoj djeci gradskih vrtića.


Kroz slikovnicu “Šetnja tržnicom” male čitatelje vodi djevojčica Anita otkrivajući što se sve može nabaviti na tržnici, zašto je zovu “trbuhom grada”, koga se sve na tržnici može upoznati i što naučiti. Na kraju, Anita poziva djecu da posjete tržnicu i steknu vlastite dojmove, a slikovnici je priložena i zabavna društvena igra kroz koju djeca mogu naučiti sve o voću i povrću, medu, mlijeku, žitaricama i drugim domaćim proizvodima.

Popularni Članci