NEZABORAVAN I JEDINSTVEN DOGAĐAJ Talijanski trio Il Volo nastupio ispred Katedrale (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Talijanski operni pop trio Il Volo kojeg čine bariton Gianluca Ginoble te tenori Piero Barone i Ignazio Boschetto, nastupili su, uz svoj band te uz orkestar sastavljen od članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ispred Katedrale.

Ovaj operni pop koncert pobudio je veliki interes publike, a program koji se održao u četvrtak uvečer bio je nezaboravan i jedinstveni glazbeni doživljaj. 

Potencijal trojca koji ove godine slavi deset godina karijere, otkrio je Plácido Domingo surađujući s njima na projektu Notte Magica koji je ujedno posveta originalnim Tenorima, Domingu, Carrerasu i Pavarottiju. Prije četiri godine Il Volo je pobijedio na festivalu Sanremo s pjesmom Grande amore, a izveli su je iste godine i na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto.

Na svoju značajnu obljetnicu u siječnju ove godine su pjevali i na Svjetskom danu mladih u Panami, gdje su svoju izvedbu pjesme Ave Maria posvetili Papi. 

Il Volo u Dubrovnik je došao povodom 70. obljetnice Igara u organizaciji Grada Dubrovnika, Star produkcije i Dubrovačkih ljetnih igara, a u sklopu svoje svjetske turneje Musica Tour na kojoj promovira istoimeni album Musica (Sony music). 

Njihovo slavlje trajat će cijelu godinu, a osim ovog u Dubrovniku, uključuje nastupe diljem svijeta i turneju po Latinskoj Americi, Japanu i Sjevernoj Americi.

Popularni Članci