TKO TU KOGA LAŽE? Uber najavio novu uslugu u Dubrovniku, ali nešto su prešutjeli

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ovih dana Uber je najavio novu uslugu UberBOAT preko koje će transport putnika obavljati postojeće charter kompanije čiji će gliseri morati imati licencu za komercijalni prijevoz na moru, a kapetani će morati imati posebne dozvole.

Dubrovački dnevnik je kontaktirao Uber kako bi doznali nešto više o novoj usluzi koja će biti dostupna i u Dubrovniku.

'Trenutno pregovaramo s mogućim partnerima na području Splita, Dubrovnika i Korčule. Iako će se cijene usluga formirati tek kad se lansira aplikacija, cijena vožnja od recimo Splita do Hvara mogla biti oko 40-50 eura po osobi,' stoji u odgovoru.

Uberovci su ekskluzivno najavili kako će navedena usluga po prvi put biti pokrenuta u svijetu upravo u Hrvatskoj.

'Uber će ovog ljeta na dalmatinskoj obali pokrenuti uslugu UberBOAT koja će prvi puta u svijetu biti pokrenuta upravo u Hrvatskoj i omogućiti bolju povezanost kopna i otoka te otoka međusobno. Ova usluga ima i mogućnost značajno potaknuti gospodarstvo u Dalmaciji te osigurati posao lokalnim poduzetnicima,' stoji u njihovom odgovoru.

I sve bi to zapravo bilo idealno da se nije potkrala, slučajno ili namjerno, jedna neistina. Naime, navedena usluga neće po prvi put u svijetu biti pokrenuta u Hrvatskoj iz jednostavnog razloga jer je ona već uvedena u poznate svjetske destinacije.

Tako se na sljedećem linku može pronaći informacija kako je UberBOAT službeno stigao u Miami, a objava datira iz 2015. godine. Također, spominje se i kao usluga koja je uvedena u Bostonu, Sydneyu, ali i Kanadi.

Nije poznato zašto je nova usluga najavljena kao ekskluzivna u Hrvatskoj i što se time htjelo postići ukoliko ona postoji i u ostalim svjetskim destinacijama, i to godinama prije usluge koja se uvodi u Hrvatsku ove godine.

Popularni Članci