TOKIĆ O PAŠALIĆEVIM PROZIVKAMA: 'Radi se o čistoj kleveti, obavijestila sam odvjetnike!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Uprava Lagune Trade Franja Pašalića ovih je dana uputila priopćenje za javnost u kojem su se obrušili na gradonačelnika Mata Frankovića i zamjenicu gradonačelnika Orlandu Tokić.

Kako je navedeno u priopćenju, Laguna Trade je reagirala jer Grad ne podržava projekt Marine u Gružu, a to su iščitali iz činjenice kako Franković nije htio podržati ilegalne šahtove koje su postavili na pomorskom dobru, o čemu više možete pročitati OVDJE.

U svom su priopćenju naveli kako je 'moguće kako se u ovom slučaju radi o naklonjenosti određenim strankama i pojedincima', uz tvrdnju kako je 'opće poznato kako većina hrvatskih političara koristi svoje položaje na privatne interese'. U tom kontekstu su spomenuli i brata zamjenice Tokić koji je bivši zaposlenik Marine Gruž. Tokić je za Dubrovački dnevnik prokomentirala kako je riječ o klevetama te najavila kako će poduzeti određene pravne korake.

„Radi se o neistinitim tvrdnjama kako se projekt opstruira iz privanih interesa. U taj sam kontekst dovedena i sama odnosno član moje obitelji. Moj brat jest prije godinu dana radio u Marini Frapi te je nakon godinu dana dobio novi, bolji posao i tu svaka priča završava. Ovo je čisti pokušaj iznošenja nepovezanih činjenica s ciljem klevete i sramoćenja mene kao osobe što je naravno utuživo. Već sam kontaktirala odvjetnike i poduzet ću sve pravne radnje kako bih se zaštitila, a o istom će i investitor biti obaviješten putem Suda,“ izjavila je Tokić koju su u priopćenju nazvali 'glavnom Frankovićevom savjetnicom', kao da Franković kao bivši direktor ACI marine Dubrovnik i sam ne zna sve što treba znati o pomorskom dobru.

„Navedeni slučaj čak ni nije u mojoj nadležnosti. Za pitanje je nadležan Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more te sam gradonačelnik koji u konačnici donosi odluke i sva pisma su njemu data na znanje. Moja funkcija jest biti u kontaktu s gradonačelnikom, ali sve odluke donosi gradonačelnik Mato Franković i on od toga nikada nije bježao, a pitanje pomorskog dobra itekako dobro poznaje,“ izjavila je Tokić.

Posebno je naglasila kako nije riječ o opstruiranju projekta iz osobnih interesa nego kako je riječ o nepodržavanju nelegalnih radnji na navedenom području. Podsjetimo, investitor se pobunio protiv nepodržavanja, premda je i sam u priopćenju naveo kako je izašao iz koncesije za 30-ak metara kvadratnih.

„Radi se o nelegalnoj gradnji priključnih šahtova na zemljištu pomorskog dobra u vlasništvu Republike Hrvatske. Grad Dubrovnik neće sudjelovati u tom postupku. Sve potrebne dozvole, kako uporabne, tako i građevinske, ishoduju se u Ministarstvu i to je u njihovoj nadležnosti. U ingerenciji Grada je suglasnost od Vodovoda za privremenim priključenjem na šahtove i tu odluku je Grad Dubrovnik dao. Za suglasnost koju traže za nelegalne šahtove, gradonačelnik Mato Franković i Grad Dubrovnik su se izjasnili kako je ne mogu dati. Nakon svih tih komunikacija koje su bile dosta intenzivne proteklih mjesec dana, investitoru očito ništa drugo nije preostalo nego izlazak u medije s neistinitim tvrdnjama kako se projekt opstruira iz osobnih interesa,“ izjavila je Tokić.

Popularni Članci