TOKIĆ SASVIM EMOTIVNO: Moje dijete je slušalo laži na ulici, bila sam žrtva političkog linča! (VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Autori fotografija: Ivona Butjer
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovih dana je donijelo mišljenje oko zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić vezano uz zemljište od nešto više od 700 metara kvadratnih na sv. Mihajlu u Lapadu. Prema zaključku Povjerenstva, Orlanda Tokić nije bila u sukobu interesa po navedenom pitanju, što su danas prokomentirali gradonačelnik Mato Franković i sama Tokić.

„Pravorijek još nije službeno došao u Grad, ali Povjerenstvo je i nas izvijestilo kako zamjenica Tokić prilikom obnašanja dužnosti zamjenice u prethodnom periodu nije bila u sukobu interesa. Ovim se pokazala ispravnost naših odluka i činjenice kako smo čvrsto stali iza Tokić i bili uvjereni kako nije bila u sukobu interesa. Neki su nažalost unaprijed osuđivali zamjenicu i stvarali lažnu aferu,“ izjavio je.

„Ova gradska uprava će možda negdje pogriješiti, ali nećemo u četiri godine imati niti jednu jedinu aferu,“ poručio je Franković. Izjavio je kako bi volio da ima oporbu koja nešto radi, ali je nema, upozorivši kako su u javnost plasirali neistine, ali kako se nisu ispričali. 

"Nećemo surađivati s oporbom, nemamo želju surađivati s ljudima koji ne znaju ni ne žele. Nisu napravili ništa korisno za ovo društvo niti će napraviti, nikada nisu predložili neki projekt," izjavio je. 

Kazao je kako prozivanja od strane oporbe nemaju nikakvo uporište u stvarnosti i pojasnio zašto.

„Činjenica je kao je zamjenica Tokić potpisala ugovor prije nego što je postala kandidatkinja za zamjenicu. Oporba priča o kolovozu 2017. godine, no idejno rješenje je završeno u listopadu. Ono što je Povjerenstvo reklo je kako je zamjenica Tokić preuzela ugovor da izradi projektnu dokumentaciju idejnog rješenja. Ta izrada je počela prije nego što je Tokić uopće imala ideju kako će postati zamjenica gradonačelnika i kako će se kandidirati, a završila u listopadu 2017. godine. Povjerenstvo je kazalo kako u tome nema ništa sporno. Povjerenstvo se ne može 'srediti', oni na svih gledaju na isti način, na njihova rješenja. Naša oporba nije znala napisati prijavu prema Povjerenstvu, mi smo povukli taj potez i poslali im dokumentaciju znajući kako to oni neće napraviti nego kako će samo puno pričati. Zato smo to i napravili,“ kazao je.

Tokić je kazala kako je znala kako je radila po zakonu.

„Ispričat ću se što 15 dana nisam davala izjave. To je bila odluka moja, ali i gradonačelnika te mojih suradnika. Najveći razlog je bila politička hajka i histerija koja je narasla do nevjerojatnih razmjera. Svako naše dodatno komentiranje bi bilo shvaćeno kao napad. Nisam imala namjeru se pravdati za bilo kakve optužbe koje nemaju temelja ni u zakona ni u zdravom razumu. Svi oporbeni vijećnici su sebe postavili kao tužitelje, sud i porotu. Sve radnje koje smo radili u dvije godine su proglasili kriminalnim radnjama. Ne mislim kako je ovo kraj nego početak. Svi oni koji su bili u stanju dovesti do ove situacije, neće priznati kako su pogriješili i kako su doveli do toga da se kroz medijski prostor linčuje . Ovo je bila politička kiretaža, politički linč. Sebe su postavili kao moralne vertikale, a što smo mi? HDZ-ovci očito nemaju doma djecu, nemaju svoje obitelji. Kad se okrene pila naopako, svi se počnu pravdati. Moje dijete od devet godina je moralo slušati majku kako nije kriva, kako ono što mu pričaju po ulici nije istina.

Izjavila je kako je 'očito jedini problem što je nešto radila u životu'.

„Došla sam iz privatnog sektora, iz nečega što je nespojivo s javnim sektorom. Kad sam došla ovdje, znala sam kako će se ovo dogoditi. Smatram kako sam drugačija baš zbog toga. Na početku sam znala kako bi 15 godina mog rada mogao biti problem jer se uvijek može izvući neka tvrtka i početi raditi ovakve stvari. Puno smo govorili kako će doći do ovoga, kako će početi izmišljati stvari. U ovoj upravi sam ja ujedno i najslabija i najjača karika. Najslabija jer imam svoju karijeru, najjača jer sam svoje znanje stavila u službu Grad. To sam učinila i to nekima smeta, a najviše onima koji nikada nisu radili ništa za opće dobro nego za interes, koji su odmah po fakultetu sjeli u fotelje i nisu ništa napravili. Nisam takva i nikada takva neću postati,“ kazala je Tokić dodavši kako će poduzeti određene pravne korake protiv osoba koje su je klevetale. 

„Većina oporbenih vijećnika su zaposlenici Grada i gradskih tvrtki. Oni rade posao koji je zakonski propisan, ali ne treba osuđivati one koji su drugačiji. Podigla se hajka na građevinare. Svi koji nešto rade su loši, jedini su ispravni oni koji ne plaćaju porez, prema njihovom mišljenju,“ izjavila je Tokić koja je do odluke Povjerenstva bila privremeno izuzeta od svojih dužnosti, no sada se vratila na posao. 

Popularni Članci