ŽUPANOV PRIJEM U SPONZI Dobroslavić povukao pitanje datuma Dana državnosti, evo tko je sve bio (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prijem župana Nikole Dobroslavića održan je danas u Sponzi povodom Dana državnosti. 

Dobroslavić je u svom govoru svima čestitao Dan državnosti te povukao pitanje datuma slavljenja praznika.

"Hoćemo li i nadalje najveći nacionalni blagdan slaviti na današnji dan ili će se on vratiti na prvotni datum, 30. svibnja, ostaje na Saboru da odluči. Mi ćemo svakako našu državnost slaviti dostojanstveno i svečano. Pomutnja stvorena promjenom datuma slavljenja blagdana, bilo da je ona nastala svjesno ili nesvjesno, umanjila je zanos u njegovom obilježavanju što je velik grijeh učinjen prema Domovini i našim građanima. To nas iznova opominje kako se u javnom djelovanju, naročito u politici, mora misliti na dugoročne učinke svake odluke i izgovorene riječi," izjavio je. 

"Na to podsjeća zbrka koju je izazvalo jedno olako dano obećanje o provođenju referenduma o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU. Sada svjedočimo dugim, mukotrpnim procedurama, a financijske i druge posljedice će se tek osjetiti," kazao je Dobroslavić dodavši kako se 'Danom državnosti iskazuje poštovanje i zahvalnost prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu' te kako njome 'slavimo hrabrost i žrtvu branitelja i civilnih žrtava'. 

Kazao je kako stvarnosti ne odgovara 'katastrofalna slika Hrvatske kakvu prikazuju profesionalni kritičari i populisti'. 

"To najbolje možemo potvrditi sagledavajući stanje u našoj županiji. Nakon razaranja u agresiji, danas smo treća županija prema indeksu razvijenosti u RH. Odlično koristimo EU fondove, kvalitetno upravljamo pomorskim dobrom, kvalitetno osmišljavamo razvoj, imamo prihvatljiva demografska kretanja. Riješili smo dva od tri ključna prioriteta hrvatskog juga; regionalni status i Pelješki most. Radimo i na realizaciji trećeg prioriteta - autoceste do Dubrovnika, konkretno do Osojnika," kazao je. 

Tko je sve nazočio tratamentu, pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci