U Malom Stonu održan zanimljivi 'Spoj na slijepo' u kojem je pobijedila Korčulanka

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Četvrtu godinu zaredom, u srijedu, 19. travnja, u vili Koruni u Malom Stonu održan je „Spoj na slijepo“  - potraga za vinom koje najbolje ljubi međunarodno priznatu stonsku kamenicu.  

Uz svježe kamnenice, domaći kruh i ekstradjevičansko maslinovo ulje poslužena su 23 prijavljena vina; kombinacija bijelih, rose i pjenušavih vina. Ocjenjivački sud, sastavljen od pedesetak članova žirija Dubrovnik Festiwine Trophy natjecanja, predstavnika medija, sponzora i prijatelja festivala, ocjenjivali su prijavljena vina sistemom ocjenjivanja od 1 do 5, od lošeg do odličnog.

Nakon prebrojanih glasova, ugledna sommelierka Mira Šemić proglasila je ovogodišnje pobjednike. Rose Volarević najbolje se sljubljuje s kamenicom u kategoriji rose vina dok u kategoriji pjenušaca, većinu glasova odnio je Tris Extra Brut OPG Radovanović iz Smokvice, otok Korčula. Tezoro Crvik 2016 najbolje se sljubljuje s kamenicom od svih prijavljenih malvazija dok Intrada Krajancic 2016 je pošip kojeg je preporučila većina članova žirija, medija i sponzora.  

Apsolutni pobjednik ocjenjivanja "Blind date"- sljubljivanja kamenica i vina  za 2017. godinu i pobjednik u kategoriji bijelih vina je Cetinka Bačić iz Blata, otok Korčula, koje najbolje ljubi ovu, nadaleko poznatu delikatesu. 

Popularni Članci