OSNOVANA UDRUGA BRANITELJA DUBROVNIKA: Zajedništvo ćemo iskoristiti i po pitanju politike, ako tako odlučimo! (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Osnivačka skupština Udruge branitelja Dubrovnika kojoj je cilj objediniti sve ostale udruge branitelja, kojih inače ima 47, održavala se danas od 16 do 20 sati u kongresnoj dvorani hotela Petka. Odlukom članstva, za predsjednika je izabran Marko Mujan, a potpredsjednici su Dubravko Čikor i Boris Bečić.

Tom su prilikom odabrani članovi Izvršnog i Nadzornog odbora putem glasovanja pomoću glasačkih listića. Tako su se u Izvršnom odboru našli Amir Voloder, Boris Bečić, Darko Vukušić, Dubravko Čikor, Frano Kolundžija, Braco Elezović, Marijo Masle, Marko Mujan, Petar Mihočević, Robert Anđušić i Spaso Bilić, a u Nadzorni odbor Udruge odabrani su Josip Koprivec, Ante Kačić, Vicko Mihaljević, Vitomir Pavlić i Antun Masle. Za članove Suda časti odabrani su Goran Mazić, Luka Lončarević i Mario Kos, a za likvidatora je odabran Ante Kačić.

Skupština kojoj su nazočili svi branitelji koji su sudjelovali u obrani dubrovačkog područja u razdoblju od 1991. do 1996. godine je započela hrvatskom himnom.

Kačić je istaknuo kako je osnovna ideja vodilja poziv na zajedništvo branitelja.

'Nije tajna, i ja sam dao svoj doprinos Statutu udruge koji počiva na određenim idealima, a to su promicanje vrijednosti i utvrđivanje istine o Domovinskom ratu, poticanje i promicanje zajedništva svih hrvatskih branitelja te zaštita ideala branitelja Dubrovnika u obrani suvereniteta Hrvatske i zaštita njenih dobara. Tu je još i zaštita statusa, dostojanstva, časti, interesa i ugleda branitelja. To su ideali koji su nas vodili i 1991. godine. Ne možemo više stvarati razlike među nama Hrvatima jer smo mali, a još smo manji ukoliko se dijelimo,' kazao je Kačić.

Naglasak je stavio na zajedništvo izrazio želju za prestajanjem daljnjih podjela na temelju imena i prezimena te nadanje kako će njihovo zajedništvo zaživjeti što bi im trebalo dati određenu snagu, pa čak i u političkom smislu, ukoliko tako odluče. Međutim, naglasio je kako su prvenstveno apolitična, neprofitna, nestranačka udruga branitelja koji bi trebali obraniti svoju čast i interese.

'Vjerujem u ovu instituciju. Donekle smo potaknuti i prosvjedima branitelja iz Savske ulice koje pozdravljamo ovim putem, ali prvenstveno time da pokušamo štititi interese svih građana u problemima koji nas tište. To je prije svega borba protiv korupcije i ljubav prema Domovini. Zanemarite osobne animozitete! Moj interes je da se utvrdi istina i da branitelji zauzmu svoj stav po pitanju bilo čega, pa i političkim pitanjima i politici pojedinih struktura i stranaka,' izjavio je. 

Popularni Članci