UPOZORENJE TURISTA „Nemojte ići u ovaj dubrovački restoran, užasan je, prijetili su nam policijom“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ovo je jedan od najgorih restorana u Dubrovniku sudeći prema ocjenama gostiju s Trip Advisora

Jedan od najgorih restorana u Dubrovniku, sudeći prema ocjenama turista s Trip Advisora, je Restoran Gusti u staroj gradskoj jezgri. Baš kao i prošlih godina, i ove je sezone nastavio s nizanjem loših komentara na najpopularnijoj svjetskoj turističkoj stranici, pa mu je tako ukupna ocjena kvalitete svega 1 i pol.

Pitate se zašto turisti uopće idu tamo kada je tako loše ocijenjen? Jednostavno, iz nekog razloga nisu stigli pogledati ocjene, pa se poslije kaju. Također, savjetuju turistima da ne nasjednu na slatke i ljubazne riječi ubacivačice u restoran, koja ih uvjerava da su cijene jeftinije od konkurencije, a kvaliteta odlična.

Međutim, turisti pišu da je bilo upravo suprotno – da je usluga očajna, da su porcije male i da nisu ukusne. Dio gostiju ide toliko daleko da Restoran Gusti nazivaju najgorim restoranom kojeg su posjetili u životu.

Osim što su hrana i usluga loši, turisti ipak najviše zamjeraju spomenutom restoranu uslugu „couvert“, koju im naplaćuju, a da ih na nju nitko nije upozorio. To je nešto poput naplate servisa u Italiji za vanjskim stolom, samo što u Dubrovniku to u pravilu nitko ne radi, a što se uvjerio i jedan turist, nakon što mu je vlasnik Restorana Gusti kazao da je naplata te usluge normalna svuda u Dubrovniku. Konobar je jednom posjetitelju objasnio da u tu cijenu spada konzumacija kruha i maslinovog ulja.

Cijena tog servisa zna varirati. Tako bar ispada iz komentara ljudi koji su posjetili Gustog. Nekad je 20 kuna, a nekad 40 kuna po osobi. Dio turista odbio je platiti tu uslugu, pa na stranicama Trip Advisora pišu kako im je vlasnik restorana prijetio da će zvati policiju, te da idu u zatvor. Također pišu da je bio naprasit i neljubazan, a jedan Brazilac piše da ga je vrijeđao nazivajući ga pogrdnim imenima poput Favela.

Ukratko više-manje turisti u ovoj sezoni pišu da im je posjeta Restoranu Gustom bila odvratno iskustvo, što je jedan poeta uobličio i u igru riječi Dis-GUSTI-ng. Ipak postoji i nekoliko dobrih komentara.

Neki posjetitelji čak su dali i maksimalnu ocjenu restoranu pišući kako je usluga sjajna, hrana odlična, a atmosfera opuštajuća. Ipak oni su u manjini prema turistima koji ovo mjesto nazivaju „pljačkom“ i klasičnom „turističkom zamkom“ savjetujući ljude da svakako izbjegnu posjet ovom restoranu. Žale zašto nisu vidjeli ocjene na Trip Advisoru prije nego što su sjeli. Pokušali smo doći do vlasnika restorana da nam prokomentira ocjene gostiju s Trip Advisora, ali nitko nam se nije javljao na telefon. Ako ima kakvu potrebu što kazati o ovoj temi, neka se slobodno obrati redakciji Dubrovačkog dnevnika.

Restoran Gusti ima sveukupno 616 recenzija. Najveću ocjenu „peticu“ dobio je 14 puta, a najnižu ocjenu „jedinicu“ dobio je čak 297 puta.

Nažalost, Gusti nije jedini restoran u Dubrovniku kojeg turisti na Trip Advisoru loše ocjenjuju. Ima ih još, a o njima ćemo drugi put.

Popularni Članci