USKORO OTVARANJE MARINE FRAPE Stiže uporabna dozvola, Pašalić će otvarati usred zime

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Prije 10-ak dana izvršen je tehnički prijem u Marini Frapi na Batali, doznaje Dubrovački dnevnik.

Važan je to podatak, s obzirom na to kako je sljedeći korak dobivanje uporabne dozvole koji bi se, prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, mogao dogoditi kroz mjesec dana. Time će Marina Frapa Franja Pašalića napokon započeti sa svojim radom, kako stvari stoje, usred zime. Do dobivanja uporabne dozvole, Pašalić će, prema neslužbenim informacijama, morati izvršiti dodatne, manje zahvate.

Podsjetimo, brojne su se trzavice odvijale tijekom izgradnje same marine. Priprema gradilišta za marinu krenula je još 2015. godine, a tijekom gradnje Pašalić je kritizirao bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića, sadašnjeg Mata Frankovića, vladajuću garnituru i sve one za koje je smatrao kako su krivi jer prije nije dovršio projekt.

Kritike su dolazile i od strane dijela građana, ali i gradskih vijećnika, koji su smatrali kako je dvometarski kameni lav kojeg je postavio u Marini izraz nekulture i kiča te kako neodoljivo podsjeća na mletačku vladavinu nad Dubrovnikom. Također, loši komentari su se ponovili i nakon što je Pašalić krenuo u isprobavanje svjetala marine, a ona nisu oduševila ni gradonačelnika Mata Frankovića. 'Potres i rat nisu napravili Dubrovniku štetu kakvu je napravio Pašalić s onim svjetlima i čudesima,' izjavio je Franković tijekom jedne od sjednica Gradskog vijeća. S druge strane, Pašalić je kritizirao odluku Mata Frankovića koji mu nije dopustio da izlazi iz koncesije i postavlja priključke za vodovod i odvodnju.

Inače, Upravni sud je prije nekoliko godina poništio odluku vlade Zorana Milanovića o dodjeli koncesije tvrtki Laguna trade u vlasništvu Franja Pašalića, no Država je ipak odlučila upravo njemu dati koncesiju za gradnju u lapadskom akvatoriju. Pravnu bitku protiv ovog projekta vodio je i bivši predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Božidar Memed koji je otvoreno govorio kako je riječ o nezakonitoj dodjeli koncesije.

Priča između Franja Pašalića i Grada Dubrovnika još nije dovršena. Kao što je poznato, obuhvat Pašalićeve koncesije dijelom ulazi u dio obale u vlasništvu Grada Dubrovnika, a navedeni papirološki problem trebat će riješiti nadležno Ministarstvo, posebno kada krene projekt uređenja Lapadske obale. 

Popularni Članci