DODATNA ZARADA ZA GRADSKOG PRIJEVOZNIKA Uskoro stižu Libertasove 'harmonike' za shuttle prijevoz

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Mato Franković danas je na sjednici Gradskog vijeća najavio kako 22. prosinca u grad stižu Libertasove 'harmonike' koje će obavljati djelatnost shuttle prijevoza. Franković je kazao kako će to biti prilika za Libertas da ostvari dodatne financijske prihode.

Dužine 18 metara, autobusi raspolažu kapacitetom od 41 sjedećeg i 107 stajaćih mjesta, a između ostalih karakteristika ispunjavaju i najstrože ekološke norme te nose oznaku E6. Zbog svog kapaciteta  i efekta „3 u 1“, uvođenje u promet ovih autobusa imat će utjecaj na smanjenje broja autobusa koji su do sada pristizali na područje Pila i kontaktne zone te time i smanjenje prometnih gužvi. 

Pojedinačna cijena autobusa iznosi 2,1 milijun kuna. 

Podsjetimo, uprava društva Libertas d.o.o. sklopila je ugovor o operativnom leasingu za nabavku prva tri gradska niskopodna zglobna autobusa za potrebe organizacije prijevoza gostiju s brodova na kružnim putovanjima, ali i druge potrebe Libertasa u gradskom prometu. 

Ugovor o leasingu potpisan je s OTP Leasing d.d., a vremenski rok trajanja aranžmana je sedam godina. Prva tri vozila koja će se ovim putem nabaviti su MAN Lion’s City G Euro niskopodni zglobni autobusi. 

Inače planirana je nabava i dodatna tri  autobusa, tako da će vozni park Libertasa raspolagati s ukupno šest „harmonika“, a osim za shuttle prijevoz koristit će se i na preopterećenim linijama u javnom gradskom prijevozu, posebno na linijama 1. i 6. 

Popularni Članci