UVOĐENJE REDA Od ove godine na Stradunu više nećete gledati papige, sele na drugu lokaciju

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Ulični zabavljači postali su dio dubrovačke kulture i ukupnog turističkog proizvoda te će ih se moći vidjeti i ove godine na Stradunu, ali čini se kako će do određenih izmjena ipak doći.

Izmjene se prvenstveno odnose na premještanje papiga sa Straduna, a navedeno je za Dubrovački dnevnik potvrdio privremeni gradski pročelnik Zdenko Medović kazavši kako 'papige sele u svoj prirodni okoliš'.

Samostalni umjetnik, slikar, član ULIPUD-a te trostruki šampion turizma RH Šime Pelajić Brunac koji je uveseljavao prolaznike na Stradunu sa svojim papigama obratio se Dubrovačkom dnevniku navodeći kako se nova lokacija odnosi na park u Pilama. Kako kaže, s novom lokacijom se ne slaže, ali će poštovati odluku gradskih otaca.

„Zbog odluke da se program prenese u park u Pile ne vjerujem kako bih mogao nastaviti svoje djelovanje u Dubrovniku. Park ne odgovara radu s uzgojenim papigama jer bi bježale na stabla i time ugrozile živote s obzirom na to kako je riječ o pticama koje su uzgojene kao domaći ljubimci,“ napisao je Pelajić Brunac koji će, kako se čini, od Grada tražiti korištenje prostora kod Onofrijeve fontane.

Papige su proteklih sezona uveseljavale turiste i građane koji su se fotografirali s njima, no dio građana je kritizirao kako navedene ptice nemaju puno veze sa samom tradicijom Grada.

Popularni Članci