UZURPIRAJU DUBROVAČKE PROMETNICE 'Zašto Uber može parkirati posvuda?' (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Dubrovački taksisti stalno izražavaju negodovanja po pitanju neravnopravnog položaja u kojemu se nalaze s vozačima Ubera.

Prijedlog novog zakona o cestovnom prometu još više je pojačao tenzije između Uberovaca i taksista koji ukazuju na brojne nepravilnosti u prometu. Razdori su posebno istaknuti u Dubrovniku gdje su prometnice skučene, a automobila ima previše. Jedan čitatelj Dubrovačkog dnevnika, koji je inače taksist, ogorčen je kako je istaknuo "nepoštivanjem zakona od strane Ubera" te je poslao fotografije i video koji prikazuje nepropisno parkiranje vozača Ubera.

"Već duže vrijeme pratim bahato ponašanje vozača Ubera i to je zaista prevršilo svaku mjeru. Nije mi jasno zašto oni mogu parkirati posvuda, a nama to nije dozvoljeno? Ljudi uvijek kritiziraju taksiste kada naprave i najmanji prekršaj, a o ovome problemu nitko ne govori", naznačio je za Dubrovački dnevnik jedan od taksista.

Inače, u Dubrovniku se sve češće govori kako i taksista ima previše u odnosu na broj taksi stajališta, a liberalizacijom tržišta koju će omogućiti novi zakon ako prođe, vozačima Ubera, odakle god da dođu, također će biti omogućeno da voze po gradu. Mnogi smatraju kako će to dovesti do kaosa na dubrovačkim prometnicama.

Popularni Članci