VELIKA ANKETA IPSOS PULSA Evo tko bi bio gradonačelnik da su danas izbori i kako stoje stranke

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Ipsos puls proveo je veliku anketu koja donosi ocjene kojima su građani ocijenili dubrovačke političare te rejting dubrovačkih stranaka godinu dana nakon održanih lokalnih izbora. Ispitanici su pitani kome bi dali svoj glas da su danas lokalni izbori. 

Prema rezultatima ankete, a kada se govori o dubrovačkim političarima, najbolje stoji čelnik dubrovačkog HDZ-a i gradonačelnik Mato Franković koji bi dobio 34, 5 posto glasova ispitanika i koji bi, da su danas izbori, osvojio svoj drugi gradonačelnički mandat. Drugo mjesto zauzima čelnik DUSTRA-e Željko Raguž s 13, 7 posto glasova, na trećem mjestu je Ljubomir Nikolić iz KLGB Srđ je Grad s 11,1 posto, a slijedi ga šef dubrovačkog HSS-a Vido Bogdanović s 10,4 posto. Ostali političari dobili su manje od 10 posto glasova ispitanika, a riječ je o Mostovcu Maru Kristiću (7,1 posto), čelnici dubrovačkog HSU-a Olgi Muratti (4,8 posto), šefu dubrovačkog SDP-a Jadranu Baraču (3,8 posto), čelniku DDS-a Peru Vićanu (3,6 posto), čelniku županijskog HNS-a Valentinu Dujmoviću (dva posto). 

Osim zbog podataka o gradonačelničkim kandidatima, dubrovački HDZ bi, da su danas izbori, imao razloga za zadovoljstvo i po pitanju sastava Gradskog vijeća. Prema rezultatima ankete, najviše građana bi dalo svoje povjerenje upravo HDZ-ovoj listi, i to 29,7 posto njih, čime bi HDZ (ponovno) osvojio najveći broj mandata u Gradskom vijeću. Najveće iznenađenje ankete svakako je KLGB Srđ je Grad s 14,4 posto koja se pozicionirala na drugo mjesto. Treća je DUSTRA s 11,5 posto, a četvrti SDP koji bi dobio 10,8 posto. Opcije koje su dobile manje od 10 posto glasova ispitanika su Živi zid (4,7 posto), HSS (3,8 posto), HNS (3,3 posto), HSU (1,5 posto) i DDS (0,6 posto). 

Popularni Članci