VELIKI ČETVRTAK U KATEDRALI Biskup Uzinić oprao noge obitelji koja ima 13 djece (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić večeras je u obredu pranja nogu, po primjeru Isusovog pranja nogu apostolima, oprao noge jednoj obitelji u Katedrali tijekom misnog slavlja povodom Velikog četvrtka. 

Obitelj kojoj je biskup Uzinić oprao noge je obitelj Marijane i Tomislava Franušića koja ima 13 djece, od kojih najmlađe ima sedam mjeseci. Najstarije dijete Andrea ima 24 godine i nalazi se u benediktinskom samostanu u mjestu Sant' Angelo in Pontano u Italiji.

Podsjetimo, papa Franjo već nekoliko godina obredom pranja nogu na Veliki četvrtak skreće pozornost kršćana kao i cijele javnosti na milosrdnu Božju ljubav koja obuhvaća sve ljude uključujući i one na marginama društva. Svojim činom otvorio je mogućnost Crkvi diljem svijeta da taj obred proširi i na druge sudionike što se već događa u nekim biskupijama i župama diljem svijeta, a ovim činom tome se pridružuje i Dubrovačka biskupija, koja ovim ove godine u centar želi staviti obiteljsku zajednicu, stoji na stranicama Dubrovačke biskupije

Popularni Članci