Vlahušić o poništenju natječaja za kućice: 'Gradska uprava je doživjela fijasko jer ne razumije potrebe Dubrovčana i turista'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Poništenje natječaja za kućice na Stradunu još je jedan u nizu dokaza nesposobnosti trenutne gradske uprave, smatra bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

"Zimski festival u svome četvrtome izdanju trebao je biti najbolji do sada, prepun događanja, neponovljive atmosfere na Stradunu punog domaćih ljudi, te sve većega broja turista koji pojačano dolaze zbog rezultata prva tri Zimska festivala", kazao je Vlahušić te dodao kako nova gradska vlast prema njegovom mišljenju "ne razumije ni turizam, ni potrebe domaćih ljudi"

"Tako su odlučili postaviti samo osam kućica na Stradunu, ukloniti Meda sa Straduna koji je bio simbol Festivala te skratiti trajanje i nakon svega značajno podići najam kućica", dodao je Vlahušić te naznačio kako su na prvom koraku zbog toga doživjeli fijasko.

"Ugostitelji nisu zainteresirani za preskupe kućice i kratko vrijeme održavanja Zimskoga festivala", naglasio je Vlahušić.

"Nadam se da ga zbog naših sugrađana neće uspjeti zaustaviti, iako su u protekle tri godine činili sve da ga onemoguće, uključujući i zabranu Konzervatorskoga odjela Ministarstva kulture. Sada imaju osmišljen i prepoznatljiv brend Zimskoga festivala, kako u Dubrovniku, tako i u svijetu, na računu Sanitata i grada Dubrovnika višemilijunski suficit, a trebaju samo nastaviti gdje je moj kreativni tim političkim progonom zaustavljen", zaključio je za Dubrovački dnevnik bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Zbog nedovoljnog interesa poništava se javni poziv za kućice, Sanitat snizio cijene

Popularni Članci