Vlahušić pohvalio gradsku vlast, ali to nije sve!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić osvrnuo se na najavu poskupljenja ulaznica na zidine sa 150 na 200 kuna. 

"Cijena od 200 kuna je tržišna cijena pogleda na Grad. Konačno da su gradska uprava i DPDS postupili ispravno. Grad kao vlasnik je ispravno postupio iako su ove godine trebali staviti veću cijenu, povećati je za 180 kuna," izjavio je Vlahušić. 

Prema njegovim riječima, Javna ustanova rezervat Lokrum je dobar primjer upravljanja destiacijom. 

"Putem cijene se postiže destinacija, a Dubrovnik jest kvalitetna i luksuzna destinacija," izjavio je. 

Kako kaže, sljedeće što treba jest podići cijenu DuCarda, zaustavljanja na pile i obilazaka muzeja za goste. 

"Zidine određuju i cijene drugih znamenitosti. DuCard bi trebao iznositi 250 kuna za jedan dan, trodnevna kartica trebala bi koštati 350, a sedmodnevna 400 kuna. S takvim će se cijenama smanjiti gužve i povećati prihodi, dok bi se noćnim obilascima zidina dodatno smanjila gužva u gradu i povećala atraktivnost," tvrdi Vlahušić koji je još jednom napomenuo kako bi Grad trebao preuzeti upravljanje zidinama.

"Ostvareno je 160 milijuna kuna, od čega su 32 milijuna bespovratno pošla u državni proračun, u bunar hrvatskih neuspješnih projekata poput brodogradnje, petrokemije, loše državne administracije. S druge strane, kada bi naplata bila pod ingerencijom Grada, PDV se ne bi plaćao na direktnu prodaju karata nego bi išao na buduću sanaciju zidina," kazao je Vlahušić dodavši kako će se sljedeće godine '40 milijuna kuna baciti u nepresušni državni bunar'. 

"Zato Grad treba preuzeti upravljanje zidinama, a DPDS određenim dijelom novca nastaviti skrbiti o zidinama i ostaloj spomeničkoj baštini izvan Grada," kazao je Vlahušić dodavši kako bi 'u vođenju Grada trebala prevladati mudrost'. 

Popularni Članci