Vlahušić udario po DPDS-u: Tu nema nijedne osobe stručne za obnovu, samo prikupljaju nefiskalizirani novac

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač i bivši gradonačelnici Andro Vlahušić i Vido Bogdanović podnijeli su tužbu Općinskom sudu u Dubrovniku radi utvrđenja ništetnosti ugovora i njegovih dodataka između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine, a prvi o tome je pisao Dubrovački dnevnik.

Bivši gradonačenik Andro Vlahušić u javljanju uživo za Novu TV još jednom je kazao kako je ugovor nezakonit.

„To nije utemeljeno na nijednom hrvatskom zakonu, na nijednoj međunarodnoj konvenciji. Ulaznice koje se prodaju za zidine donose više od 200 milijuna kuna, od čega dvije trećine u gotovini nisu fiskalizirane. Neka naši građani dobro znaju da je to jedini novac od javnih sredstava koji nije fiskaliziran, a javna nabava se ne radi sukladno Zakonu," kazao je Vlahušić.

Na pitanje zašto konkretne poteze nije poduzeo za vrijeme svog mandata, Vlahušić je odgovorio kako je on prva osoba koja je tražila da iznos od zidina pripadne Gradu.

„Dok nisam postao gradonačelnik, nitko od Grada nije tražio da bilo kakav novac pripadne Gradu. Uspio sam dobiti 50 posto novca i inicirao sam promjenu Zakona u kome je cjelokupan prihod od zidina trebao pripasti Gradu, a za spomeničku baštinu biti zadužen državni Zavod za obnovu i DPDS," kazao je te uputio kritiku prema DPDS-u.

„Tu nema niti jedna osoba koja je stručna za obnovu. Jedino što rade jest to da prikupljaju novac koji je nefiskaliziran,“ izjavio je Vlahušić.

DOZNAJEMO Barač, Vlahušić i Bogdanović podnijeli tužbu na ugovor Grada i DPDS-a!

Popularni Članci