VODIČI U ČUDU 'Mladić iz Zagreba je nasred Straduna bukirao izlete na crno!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Dubrovački turistički vodič i vlasnik turističkog obrta Ivan Vuković Vuka na društvenim mrežama je izvijestio o tome kako je jedan mladić iz Zagreba jutros na crno bukirao izlete nasred Straduna. 

'Kolege su mi danas javile kako im krade goste te kako bukira brodske i međunarodne izlete. Bukirao ih je nasred Straduna, a sa svojim papirom se motao i na vratima od Pila. Kako može stajati u vratima od Pila bez štanda, bez dozvole, i koje je to uopće radno mjesto?,' upitao je Vuković koji tvrdi kako on nije jedini, ali ostali, kako kaže, barem nisu ulijetali gostima i vukli ih za rukav.

'To je veliki problem u Dubrovniku i ovo što se događa nije normalno. Puno njih radi bez dozvola, na crno, bukiraju sve i svašta. Sve se prodaje, a ne smije se prodavati. Nitko nema koncesiju, a radi se punom parom i stvara se kaos,' prokomentirao je Vuković koji je uputio i kritiku na račun nadležnih koji bi, kako kaže, trebali bolje kontrolirati što se događa u Gradu. Vuković je, kao i njegove kolege, ljut što navedeno prolazi onima koji ne plaćaju porez Državi za usluge koje nude.

Naposljetku je naglasio kako nije osobito reprezentativno vući goste za rukav, posebno na jednom Stradunu.

'Nigdje u svijetu se goste ne grabi za rukav osim u Dubrovniku. Nisam to nigdje vidio i nigdje nije trend, osim ovdje ili na Bliskom istoku, ali tamo se ne ubijaju od turizma,' zaključuje Vuković.

Popularni Članci