ZADRIJEMAO NA PILAMA Vozač Ubera osim što krši zakon, predstavlja opasnost u prometu (VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Video
Čitatelj Dubrovačkog dnevnika na redakcijsku adresu poslao nam je video vozača Ubera koji je odlučio malo odspavati čekajući novu vožnju.

Rani jutarnji sati na Pilama, čuje se cvrkut ptica, a nema gužve na ulazu u Grad. Očito je to bio idealan trenutak za odspavati nakon napornog radnog dana jednom vozaču Ubera koji je u pauzi od vožnji udobno se smjestio na sjedište i zaspao čekajući iduću vožnju. Osim što je takav potez nepropisan zbog krivog mjesta zaustavljanja, riječ je o krajnje nekulturnom i neprimjerenom ponašanju na samom ulazu u Grad gdje prolazi veliki broj turista.

Također, ova slika odaje i poprilično tužan dojam teškog života vozača koji je vjerojatno došao odnekud daleko budući da ima zagrebačke registracijske oznake. Inače, liberalizacijom tržišta koju nameće novi zakon o cestovnom prijevozu omogućava se tako brojnim vozačima da dođu u atraktivna turistička središta i prevoze putnike. Na prvi pogled to je moglo biti korektno, jer bi se tako omogućila dodatna zarada onima koji žele raditi, a korisnicima usluga snizile cijene. No, ipak u praksi stvara se cijeli niz problema poput nepoznavanja gradova u koje vozači dolaze zbog čega prave brojne prometne prekršaje i izazivaju prometne nesreće, a nelojalna su konkurencija domaćim taksistima jer ne poštuju sve zakone koji vrijede za njih.

Svakako u Dubrovniku je problem pronalaska smještaja za radnike pa tako ne čudi da je vozač odlučio malo odrijemati na Pilama jer vjerojatno nema adekvatan smještaj što je izrazito opasno za korisnike usluga jer umoran vozač predstavlja opasnost u prometu. Neozbiljan je i odnos prema turistima koji susret s takvim vozačem može biti prvi kontakt i doživljaj Dubrovnika.

Popularni Članci