BICIKLISTIČKO NATJECANJE Dubrovački mališani 'okupirali' igralište OŠ Lapad, poslali poruku o nultoj toleranciji na nasilje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: goran mratinović, Goran Mratinović
U organizaciji udruge Sigurnost u prometu danas se održalo natjecanje Vratimo djecu na igrališta-Dundo Đelo koje je okupilo oko 120 djece prvog i trećeg razreda osnovnih škola. 

Predsjednik udruge Sigurnost u prometu Denis Pavela pojasnio je kako je cilj natjecanja vratiti djecu u prirodna okruženja, a to su igrališta.

- Želimo ih udaljiti od videoigrica, televizije i društvenih mreža i potaknuti vršnjačko druženje umjesto vršnjačkog nasilja. Natjecanje poprima ozbiljan karakter i želimo izaći van Dubrovačko-neretvanske županije pa ćemo tražiti potporu i od drugih - kazao je Pavela dodavši kako je na igralištu OŠ Lapad bilo mnogo smijeha i glazbe, a ostat će puno lijepih uspomena. 

Djeca su se natjecala u vještinama i poznavanju vožnje biciklom, a najbolji su nagrađeni rukometnom loptom s potpisom igrača, školom jahanja, dok su skulpture od kamena bile namijenjene za pobjednike. 

Inače, natjecanje je posvećeno Đelu Jusići po čijem imenu i nosi ime, a Pavela je dodao kako je događaj posvećen i prerano preminulom dječaku Gabrijelu Bebiću iz Metkovića. Njegova mama Ivana Bebić došla je podržati natjecanje u Dubrovniku.

- Ovo mi jako puno znači. Kad me Denis Pavela pozvao i objasnio kako je cilj da djeca izađu na igrališta odmah sam se odazvala. To je jedino bitno u ovom današnjem svijetu, oni trebaju poći vanka, a ne sjediti s tabletima doma. Druženje i komunikaciju ne može niti jedno zdravstvo vratiti - poručila je Ivana Bebić.

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanja Putica istaknula je kako je važno da ova akcija zaživi što više među djecom.

- Ovo bi trebala postati dječja svakodnevica. Grad Dubrovnik dosta ulaže u školsku, ali i općenito infrastrukturu za djecu i vjerujem kako će nam djeca, koja budu išla tim putem, biti zdrava. Djecu bi trebali educirati u školama da više borave vani, ali učiti ih i boljoj komunikaciji i druženju - kazala je Sanja Putica.

A. Čakić

Popularni Članci