VRIJEDNA DONACIJA GRADA Franković predao ključeve novog vozila hitne pomoći (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić predali su ključeve novog vozila hitne pomoći ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luki Luliću.

Riječ je vozilu marke Ford Transit za koji su sredstva osigurana proračunskom donacijom Grada Dubrovnika u sklopu programa „Ulaganje u medicinsku opremu“.

'Grad Dubrovnik je još jednom pokazao kako želi podizati kvalitetu i standard zdravstvene usluge na području Dubrovnika. Iako to nije naša primarna djelatnost, smatramo kako i u Zavodu za hitnu medicinu, i Domu zdravlja, i Općoj bolnici Dubrovnik najveći broj korisnika dolazi iz Grada te nastojimo podizati sve standarde života naših sugrađana. Ovo je investicija od 370 tisuća kuna za jedno vozilo. Ove godine, pri rebalansu proračuna u ožujku, planiramo ishoditi još toliko za novo vozilo', kazao je gradonačelnik Mato Franković te najavio nova ulaganja u zdravstvenu skrb u Dubrovniku.

'U razgovoru sa zamjenicom Tepšić dogovorili smo dodatnih milijun kuna za Dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik. U proračunu za 2018., koji je već usvojen, već se nalazi iznos od milijun kuna za potrebe bolnice. Želio bih podsjetit kako smo osigurali jedan stan za potrebe Opće bolnice Dubrovnik i jedan stan za potrebe Doma zdravlja. Jednako tako, Domu zdravlja osigurali smo i prostore u Mokošici gdje će se nalaziti pedijatrijska i ginekološka ambulanta te smo dogovorili i logopeda', istaknuo je gradonačelnik koji se osvrnuo i na ukidanje punkta za hitnu medicinu na Elafitima.

'Donijeli smo odluku o osiguravanju potrebnih 420 tisuća kuna u rebalansu Proračuna kako bi hitna medicinska pomoć mogla normalno funkcionirati i na Elafitskim otocima. Na taj način osiguravamo tu jednu nadstandardnu uslugu građanima Dubrovnika', rekao je Franković.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić zahvalio je na vrijednoj donaciji. 'Vrlo je važno što prije stići do pacijenta u našoj djelatnosti što nam nova vozila omogućavaju. Mi ćemo nastaviti raditi i dalje i raduje me što Grad Dubrovnik ulaže i podupire cjelokupnu zdravstvenu skrb. Trenutno raspolažemo s 20 vozila, a na ovaj način svakako smanjujemo prosječnu starost naših vozila, koja je trenutno na oko pet godina, što je na rubu prihvatljivog za hitnu medicinu', pojasnio je Lulić.

Inače, Zavod za hitnu medicinu ima devet ispostava na području Dubrovačko-neretvanske županije u kojima djeluje 50 timova, od čega deset na području Grada Dubrovnika.

Popularni Članci