'ŽABOKREČINA' NA GRACU Pokvarila se fontana, stanovnici zabrinuti zbog riba i kornjača (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Najljepši dubrovački park, Gradac, često je zaboravljen od strane nadležnih službi.

No, park nadomak povijesne jezgre ne zaboravljaju građani koji često borave i uživaju u miru koji pruža Gradac. Ovih dana posebno su zabrinuti zbog pokvarene fontane koja je stanište ribica i kornjače čemu se dive svi posjetitelji. Naime, ima više od sedam dana otkako se pokvario mehanizam koji regulira cirkulaciju vode u fontani što je onemogućili izmjenu čiste i prljave vode. Zabrinuti Dubrovčani koji su primijetili kvar obavijestili su nadležne službe, ali do danas nitko nije došao popraviti nastalu štetu.

- Na ventilu curi i netko je jednostavno zatvorio vodu, a ja povremeno dođem i pustim novu vodu da se barem malo pročisti. Rekla sam za problem djelatniku Vrtlara kojega sam tu zatekla, a on je obavijestio Vodovod - govori Evelina Šegović koja živi u povijesnoj jezgri, a svako jutro dođe s psom prošetati na Gradac. Pokazuje nam mjesto u fontani iz kojeg izlazi prljava voda, što je uobičajeno u normalnom slučaju, dodaje ona, a sad je onemogućen protok za to.

- Vidi se prema boji da više nema kisika u bazenu - govori Evelina Šegović dok Paula Dražić Zekić dodaje kako nije sigurna jesu li ribe uopće žive jer je voda toliko mutna.

Sudeći prema boji, plutajućim česticama i činjenici da i golubovi izbjegavaju piti vodu iz fontane zasigurno je krajnje vrijeme da se kvar popravi i ova predivna fontana nastavi biti mjesto divljenja i života za one koji tu obitavaju.

Popularni Članci