ZASAD NIŠTA OD UGRADNJE DIZALA Muratti pozvala ministricu Žalac na ostavku!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: DD
Ovo je nedopustivo za invalide, starije, obitelji s djecom, dostavu, hitne službe, riječi su kojima je predsjednica dubrovačkog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika Olga Muratti prokomentirala kako od ishoda projekta "Dostupnost do stana", u sklopu kojeg je EU trebao sufinancirati ugradnju dizala u zgrade koje ih nemaju, vrlo vjerojatno neće biti ništa.

Naime, kako je jučer neslužbeno doznao Jutarnji list, Europska komisija neće prihvatiti program Ministarstva regionalnog razvoja za projekt ugradnje dizala u zgrade.

- Ovo je manipulacija od strane ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac. U ime HSU-a poručujem da dostavi dokument iz kojega je vidljivo da je prijava bila kompletna i želimo obrazloženje zašto je odbijena. - rezolutna je Muratti, rekla je ona dodajući kako sam aživi u jednoj oid zgrada u kojoj se sastav stanovništva promijenio baš zbog toga što ne postoji dizali.

- Evo skoro ću tvrditi da se uopće nisu kandidirali na projekt,  zadržavam mogućnost da jesu, ali nemam te informacije. Ovu akciju je pokrenuo HSU-u, a ako se dokaže da je ministrica ostala gluha, mi ćemo pozvati ljude i sugrađane da iskažu nepovjerenje njoj. Smatram da je ovo jaki argument da Žalac podnese ostavku. - objasnila je Muratti.

Zaključila je kako je ovo projekt na kojem je sama jako puno radila i kako ga ljudi očekuju.

Inače, danas se po ovom pitanju izjasnila Gabrijela Žalac.  Upitana je li Europska komisija odbacila prijedlog ministarstva o dizalima, Žalac je opovrgnula medijske napise koji tvrde da je projekt propao.

- Nije istina da Europska komisija to nije prihvatila, 596 višestambenih zgrada prijavilo je projekt energetske obnove i dobili su ta sredstva. U sklopu izmjene fasada mogli su prijaviti i lift, no nitko ga nije prijavio. - kazala je Žalac.

Međutim, Murrati ostaje pri svome. Kazala je da su to zakašnjele reakcije, posebno ističući da hoće vidjeti prijavu. Posebno je naglasila da je jedno projekt ugradnje dizala, a drugo projekt energetske učinkovitosti, dodavši da ne "želi da se više mažu oči po tom pitanju".

Popularni Članci