ZAŠTO SE RADI U SEZONI? Hrvatske ceste asfaltiraju dubrovačke prometnice jer nisu prošle inspekciju, evo dokad će

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: DD
Brojni Dubrovčani ostali su iznenađeni radovima koji se odvijaju na dionici ceste D-8 na predjelu Nuncijate, radovi koji su se obavljali na dijelu Bathovine odnosno u bogenu ispod Mosta Dubrovnik i na cesti prema Zračnoj luci Dubrovnik.  

Kraj petog mjeseca nije pravo vrijeme za izvoditi radove na cesti s obzirom na to da je Dubrovnik već pun gostiju i prijevoznika različitih vrsta, a to stvara velike gužve.

No, kako tvrde iz Hrvatskih cesta za Dubrovački dnevnik, drugačije nije moglo biti.

"Radovi koji se izvode podrazumijevaju obnovu kolnika, a isti su morali biti izvedeni sukladno inspekcijskom nalogu prije turističke sezone, te slijedom navedenog izvode se u ovom trenutku. Nažalost postupak javne nabave za odabir izvođača radova trajao je duže od predviđenog te smo s time  nedavno isti ugovor i mogli potpisati sa odabranim izvođačem i uvesti ga u posao," odgovorili su iz Hrvatskih cesta te dodali kako se radovi izvode po pravilima struke i općim tehničkim uvjetima.

Radovi na predjelu Nuncijate tako će trajati do 25. svibnja, kao i oni na cesti D420 u Gružu, a najavili su i početak radova na dionici Veliki žali 27. svibnja, koji bi trebali trajati do 1. lipnja.

Radovi na sanaciji oštećenja kolnika na državnim cestama D8 i D420 izvode se prema Ugovoru sklopljenim sa tvrtkom COLAS d.d. HRVATSKA iz Varaždina. Vrijednost radova iznosi 4.579.755,50 kn ( bez PDV-a).

 "Molimo građane za strpljenje i razumijevanje," kratko su dodali.

Popularni Članci