ZAVRŠEN PROJEKT GRUŠKE PLACE Radovi rekonstrukcije i natkrivanja kreću na jesen

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
Cjelokupni projekt rekonstrukcije i natkrivanja place u gružu je u završnoj fazi, a početak radova očekuje se u listopadu ili studenom ove godine, objavili su danas na konferenciji za medije direktor tvrtke Sanitat Vedran Kunica i njegov prethodnik Valentin Dujmović.

Kunica je rekao kako je tvrtka Sanitat prije pet godina uredila ribarnicu te kako je uređenje vanjskog dijela tržnice logičan slijed događaja. 'Vođeni važnošću tržnice za svakodnevni život građana Dubrovnika, prije dvije i pol godine bivši direktor Sanitata Valentin Dujmović krenuo je u projektiranje rekonstrukcije vanjskog dijela gruške place. Cjelokupni projekt je gotov i već sljedeći tjedan raspisat će se natječaj te će započeti realizacija projekta', istaknuo je Kunica.

Na završetak projekta osvrnuo se i bivši direktor Sanitata i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović. 'Mojim dolaskom u Sanitat, prvi moj dan na tržnici upućeno mi je pitanje o natkrivanju tržnice. Odmah smo krenuli u razgovore s projektantima, konzervatorima te smo pokrenuli ovu priču i ideju. Nije bilo jednostavno, ali Vedran Kunica je uspješno završio sam projekt. Najbitniji segment je bio razgovor s konzervatorima. Građevinska dozvola bi trebala uskoro biti izdana', rekao je Dujmović.

Inače, sam projekt natkrivanja place zaokretnim tendama koštat će oko 8 milijuna kuna, a sredstva će osigurati tvrtka Sanitat.

Popularni Članci