GOTOVA PRVA FAZA KOMUNALNE LUČICE Najavljeno uređenje istezališta, hortikulture i parkinga, ali u suradnji s Gradom

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Završena je prva faza uređenja komunalne lučice Batala što je uključivalo nabavku i ugradnju pet plivajućih pontona i valobran ukupne dužine 600 metara za smještaj 500 plovila lokalnog stanovništva koji imaju zaključen Ugovor o vezu sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić naglasio je kako se cijena vezova neće mijenjati već ostaje definirana pravilnikom koje je odredilo Ministarstvo, a to je naplata 200 kuna po metru. Dadić je pojasnio kako je investicija koštala ukupno 12 milijuna kuna od čega je Županijska lučka uprava uložila dva milijuna kuna vlastitih sredstava, a deset milijuna kuna iznosi kreditno zaduženje od Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

- Ovo je značajan projekt za Dubrovnik kao središte Dubrovačko-neretvanske županije i o njemu se puno govorilo jer smo trebali izraditi niz studija. Marljivo i strpljivo smo to obavili i suočili se s određenim nesuglasicama da bi na kraju došli do završetka - kazao je Dadić najavivši kako će ostale faze razvoja ići u dogovoru s Gradom i Županijom jer se prema njegovim riječima Županijska lučka uprava Dubrovnik financijski iscrpila.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako projekt, osim što je koristan, lijepo izgleda s magistrale.

- Županijski pročelnik Dadić se ne za hvaliti pa ću ja istaknuti kako je ovo jedan od važnijih projekata na području Grada Dubrovnika i čim steknemo kreditni potencijal krenut ćemo u nove investicije. Također, očekujem od novog vodstva Grada Dubrovnik da promjeni odnos i zajedničkim snagama riješi prioritete i nadoknadi ono što je ranijih godina izostalo. Osim lijepih najava Grad bi konačno trebao s financijskim sredstvima ući u ovakve investicije, a Lučka uprava će uvijek raditi svoj posao - kazao je župan Dobroslavić.

Zamjenik direktora Luke Dubrovnik ispred Grada Dubrovnika Željko Raguž izrazio je zadovoljstvo, kako je naglasio, s najmodernijom komunalnom lučicom u Republici Hrvatskoj. 

- Najviše zasluga ide Županiji kojaje vodila cijeli projekt te ga do kraja ga realizirala i drago mi je da su vlasnici barki konačno dobili svoj dom. Gradonačelnik Franković više puta je izrazi spremnost da pomognemo u realizciji druge faze pa nas tako očekuje uređenje istezališta, hortikulture i parkinga, a sada možemo uživati u prvoj fazi i biti ponosni - zaključio je zamjenik direktora Luke Dubrovnik Željko Raguž.

Popularni Članci