hh

Autor: dubrovackidnevnik.hr
hh

Karizmatični Petrit Çeku nastupa u Gitarskom triju Elogio

 

Miljenik festivalske publike i jedan od ponajboljih gitarista današnjice, Petrit Çeku nastupit će kao član Gitarskog trija Elogio u sklopu Vip programa 64. Igara u četvrtak, 25. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Rođen u Prizrenu, Petrit Çeku je svoje glazbeno školovanje počeo u rodnom gradu, a nastavio na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji gdje je i diplomirao 2008. godine u klasi prof. Darka Petrinjaka.

Trenutno pohađa poslijediplomski studij kod Manuela Barrueca u Baltimoreu u SAD-u. Ovaj čest i rado viđen gost na Dubrovačkim ljetnim igrama, dobitnik je ukupno devet prvih nagrada na prestižnim međunarodnim gitarističkim natjecanjima i smatra se jednim od ponajboljih svjetskih gitarista današnjice. Na 64. Igrama nastupit će uz portugalskog gitaristu Pedra Ribeira Rodriguesa i

Zagrepčanina Tomislava Vukšića. Gitarski trio Elogio združio je 2008. godine ovu trojicu glazbenika školovanih u majstorskom razredu prof. Darka Petrinjaka, a mladi gitarski ansambl već se iskazao na nizu koncerata održanih diljem Hrvatske te na uspješnim gostovanjima u Portugalu i Nizozemskoj.

Na dubrovačkom koncertu Gitarskog trija Elogio, pored Petrinjakovih obrada orkestralnih skladbi Manuela de Falle i Antonína Dvořáka nalaze se i Çekuove preradbe djela Johanna Sebastiana Bacha i Wolfganga Amadeusa Mozarta, dok će publika na kraju prvoga dijela programa čuti i praizvedbu kompozicije PerPeTuum mobile suvremenog hrvatskog skladatelja Krešimira Seletkovića, nastalu na narudžbu Dubrovačkih ljetnih igara.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama www.dubrovnik-festival.hr te u prodajnim
uredima Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu. 

Popularni Članci