AKCIJA SPAŠAVANJA U KOTORSKOM ZALJEVU Hrvatskoj jedrilici na kojoj je bilo djece zapleo se konop oko propelera

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Uprava pomorske sigurnosti i Lučka kapetanija Kotor sinoć su spasile ugroženu 12 metarska jedrilica 'Ružica' pod hrvatskom zastavom u Kotrskom zaljevu.

U zajedničkoj intervenciji Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore i Lučke kapetanije Kotor spašena je hrvatska jedrilica sa šest osoba koje su se na njoj nalazile. Plovilo je bilo usidreno u Kotorskom zaljevu i nije na vrijeme poduzelo sve potrebne mjere da dočeka najavljeno nevrijeme. Na njemu je bilo troje odraslih i troje djece.

Olujni udari bure tijekom noći su počeli usidrenu jedrilici nositi prema obali, pišu crnogorski mediji. Posada je pokušala vožnjom motorom skloniti se na sigurno, no konop im se upleo oko propelera pa je brod ostao bez pogona i mogućnosti za manevriranjem. Zbog opasnosti da jedrilica bude bačena na obalu, upućen je poziv u pomoć. Službenici Lučke kapetanije Kotor plovilom Kapetanije su uspješno izveli akciju spašavanja šest ljudi, a plovilo je otegljeno na sigurno.

Protiv skipera hrvatske jedrilice bit će pokrenut prekršajni postupak jer je svoj brod prije incidenta usidrio na nedozvoljeno mjesto.

Popularni Članci