'Ako se ustanovi da je bilo govora mržnje, odričem se imuniteta'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.novilist.hr
"Kao što je i premijer nedavno tražio da se presluša njegova cijela izjava, isto tražim i ja", istaknula je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić poručivši kako se neopravdano digla velika hajka zbog njezine izjave koja nije puštena u cijelosti.

Već 20 godina ističem da je Hrvatska država svih građana Republike Hrvatske i da je netko preslušao moj cijeli govor tako bi i čuo, istaknula je Tomašić.

"Pozivam Državno odvjetništvo da utvrdi je li tu bilo govora mržnje ili spominjanja bilo koje nacije. Ako se ustanovi da je bilo govora mržnje, odričem se imuniteta i tražim da me se procesuira", rekla je Tomašić koja također traži da DORH ispita i je li protiv nje upotrijebljen govor mržnje. Traži očitovanje i od Hrvatskog helsinškog odbora i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjima da kažu što se smije, a što ne smije govoriti.

"Nisam kriva premijeru što mu je ekonomija iz dana u dan sve gora, što je nesposoban, što je se prihvatio posla kojemu nije dorastao. Sada, ovim napadima na mene, krivi sve druge, samo ne sebe", istaknula je Tomašić.

Vezano za predsjednik SDSS-a Vojislava Stanimirovića, iz HSP-a dr. Ante Starčević naglasili su da imaju izjave niza svjedoka koji ga terete da je sudjelovao u ratnom zločinu, a izjave su pokazali i novinarima.

"Pozivamo Državno odvjetništvo da konačno ustanovi tko ne govori istinu - Stanimirović ili ovi svjedoci, ali pozivamo ih da nešto naprave, da to ne stoji u ladicama", kaže predsjednica HSP AS.

Iz DORH-a su im, tvrdi Tomašić, odgovorili da se radi na tim prijavama.

Media servis

Popularni Članci