BILI SMO U ZABAVNOM PARKU Evo odgovora na pitanje isplati li se iz Dubrovnika potegnuti do hrvatskog Gardalanda

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zabavni park Mirnovec otvoren je nedaleko Biograda na Moru

Prije nekoliko tjedana pokraj Biograda otvoren je zabavni park Mirnovec, koji je već dobio nadimak hrvatski Gardaland. Dubrovački dnevnik posjetio ga je proteklog vikenda kako bi se uvjerio vrijedi li toliko da se dubrovačkim roditeljima sa svojom djecom isplati potegnuti na kratki izlet do tamo.

Na samom dolasku u još uvijek do kraja nesređeni park (dio se još gradi) pomalo nas je naljutila činjenica da se naplaćuje cjelodnevni parking u iznosu od 20 kuna. Pošto se park nalazi par kilometara od bilo kakve civilizacije ne vjerujemo kako bi netko zloupotrebljavao parking u slučaju da je besplatan. Ali eto najbolje se zarađuje na tim sitnicama.

Na ulazu u park uspjeli smo nekako iskemijati ulaznice po obiteljskoj tarifi. Platili smo ih 100 kuna, a riječ je o promotivnoj cijeni. Ta će obiteljska ulaznica za koji dan koštati 190 kuna. Pojedinačne ulaznice za roditelje i djecu skuplje su za 20, odnosno 10 kuna. Kada se jednom plati ulaznica moguće je u parku ostati cijeli dan i neprekidno ponavljati vožnje. Sada Mirnovec, zbog velikih vrućina i jakog sunca, radi od 15 do 23 sata. Možda će na jesen ili u proljeće radno vrijeme biti drugačije.

Park nije velik, a iako nosi nadimak hrvatski Gardaland, teško se može uspoređivati s talijanskim starijim bratom. Gardaland pokraj Verone neusporedivo je veći, ali i gužve su neusporedivo veće. U Mirnovecu se ne treba puno čekati za ulaz na bilo koju od atrakcija, dok u Gardalandu to može potrajati više desetaka minuta.

Najveća atrakcija Mirnovca je vodeni, odnosno gusarski dio. Djeca (ali i odrasli) isplovljavaju preko bazena u gusarskim brodovima i međusobno se gađaju vodenim topovima. Oko bazena su također vodeni topovi, pa ih drugi posjetitelji koji nisu na brodovima gađaju s tih mjesta. Rezultat te pomorske bitke u kojoj mogu sudjelovati i manja djeca je da su svi nasmijani i mokri do kože (treba nositi promjenu). Osim gusarskih brodova, na vodenom dijelu postoje i manja plovila gdje se po dvoje mališana u svakom naganja međusobno, također koristeći vodene pucaljke. Djeca koja se ne vole prskati, u ovom djelu parka mogu voziti kanu, a postoji i gusarska kuća s labirintom ogledala poput onih u klasičnom luna parku, te drugim zanimljivostima.

Za stariju djecu, ali i odrasle željne adrenalina tu je veliki roller coaster, potom neka sprava koja vas podigne na lijepu visinu i vrti u krug, velika ljuljačka, a sve to postoji i u mini izdanju, kako bi manja djeca mogla uživati u sličnim radostima. Posebni ih privlači mali roller coaster, gdje je totalna fora gledati male anđele kako vrište pri ne baš velikim brzinama.

Djeca koja ne vole nikakav adrenalin mogu uživati u vožnji vlakom kroz kaubojski rudnik, te vožnji kroz park dinosaura, koji su napravljeni u prirodnoj veličini, te se miču. Naravno, najveća atrakcija je nekoliko metara visoki T rex koji ispušta urlike.

Tu je vožnja autićima kao u luna parku, veliki tobogani i trampolini, a kao šlag na kraju, organizatori su održali sjajnu predstavu za djecu o dinosauru Dinu. I što onda odgovoriti na pitanje isplati li se dovesti dijete iz Dubrovnika u Mirnovec? Prije da, nego ne, jer se za 100 kuna (u budućnosti 190 kuna) dobije neograničeni broj vožnji za dijete (za razliku od klasičnog luna parka gdje svaka vožnja dođe 15 kuna, a traje kratko), ali i predstava, a o obiteljskim uspomenama s zajedničkog izleta da i ne govorimo. U park se mogu voditi i predškolska djeca, ona starija, ali i tinejdžeri. Ima za svakoga ponešto od atrakcija, a tu su i ugostiteljski objekti gdje se može odmoriti i okrijepiti.

Naravno u trošak dolaska u Mirnovec roditeljima iz Dubrovnika spada i noćenje, te benzin i cestarina, ali ako skupa dolaze dvije obitelji i ti bi se troškovi mogli smanjiti. Mi smo noćili u obližnjem kampu Ljutić, koji nije baš jeftin, obzirom što se dobije zauzvrat, ali zasigurno postoje i jeftini smještaji posebno ako se ne ide u samoj špici sezone kao što je to bio slučaj s našom posjetom. A s druge strane cijene hrane u Biogradu su neusporedive s dubrovačkim - piletina na žaru, pomfrit, te pivo od 3 deca dođe smiješnih 35 kuna. Toliko u Dubrovniku nije moguće platiti ni kolač.

Ne sumnjamo da će dio dubrovačkih roditelja odvesti svoje dijete u Mirnovec kada znamo da gotovo i nema dubrovačke obitelji koja nije bila u aquaparku u Budvi. Očigledno zabavnih parkova nedostaje u Dubrovniku i okolici, a zašto ih nema, to je neka druga priča. 

Popularni Članci